Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 100 (8629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezinformare marca Bogdan Loghin în procesul lui Traian Andronachi cu Spitalul Municipal Rădăuți

Luni, 29 Aprilie 2024 (16:30:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O chestiune tehnică readuce la Tribunalul Suceava procesul în care Traian Andronachi a contestat decizia de demitere din funcția de manager al Spitalului ”Sf. Dr. Cosma și Damian”. Curtea de Apel Suceava, acolo unde s-a judecat recursul formulat de părțile implicate în dosar, a decis să trimită cauza spre rejudecare, dar nu în întregime, ci pe anumite excepții pe care instanța de fond nu s-a pronunțat în primă fază. Asta înseamnă că se reia întreg ciclul procesual, ceea ce înseamnă o amânare a deciziei finale de cel puțin un an și jumătate.

În prima parte a procesului, magistrații de la Tribunalul Suceava au motivat decizia prin care au desființat Hotărârea nr. 99 din 5 martie 2021, adoptată de Consiliul de Administrație al Spitalului ”Sf. Dr. Cosma și Damian” Rădăuți, prin care managerul de la acea vreme, Traian Andronachi, a fost demis. Judecătorul care a analizat dosarul la fond a spus că atât hotărârea menționată, cât și procedura derulată în fața Consiliului de Administrație au fost nelegale.

”Conform mențiunilor din procesul verbal al ședinței Consiliului de Administrație a Spitalului din 5 martie 2021, această ședință a fost convocată în aceeași zi ( 5 martie), fără ca în prealabil membrilor cu drept de vot și membrilor cu statut de invitat să le fi fost puse la dispoziție documentele aferente punctelor înscrise pe ordinea de zi ce urmau a fi puse în discuție. De asemenea, pe ordinea de zi menționată chiar în preambulul procesului verbal de ședință nu figurează vreo propunere de revocare a reclamantului din funcția de manager, ci figurează doar „solicitarea formulată de Primarul mun. Rădăuți Consiliului de Administrație prin adresa nr. 3975 din 4 martie 2021”. În procesul verbal al ședinței, după consemnarea dezbaterilor ce au avut loc pe marginea sesizării primarului, se arată că se propune și se supune la vot încetarea contractului de management, respectiv revocarea din funcție a managerului, pentru care au votat favorabil doar reprezentanții administrației publice locale (respectiv reprezentantul Primarului și cei doi reprezentanți ai Consiliului Local), în timp ce reprezentații DSP au votat împotrivă”, se arăta în motivarea instanței din primul ciclu procesual.

Contactat telefonic, Traian Andronachi a menționat doar că are încredere în justiție și este convins că aceasta va lua deciziile cele mai bune, iar soluția de luni, de la Curtea de Apel Suceava, nu schimbă cu nimic datele problemei.

”Deși actualul primar, care nu are noțiunea termenilor juridici, vede o înfrângere în soluția de luni, această apreciere este doar o încercare de manipulare. Dosarul se întoarce la Tribunal pentru rejudecare, pentru o serie de excepții, adică niște chestiuni tehnice. Având în vedere faptul că suntem în Săptămâna Patimilor, mă abțin în a cataloga demersul contracandidatului meu și ieșirea lui în presă care nu corespunde adevărului. Eu nu am cerut niciodată bani de la Primăria Rădăuți am și spus asta, iar el este singurul vinovat. Soluția e clară: rejudecare la instanța de fond. E o chestiune de timp și de răbdare, însă credința e cea care ne învață că trebuie să avem răbdare. Cred în justiție și am convingerea că se va face dreptate”, a precizat Traian Andronachi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezinformare marca Bogdan Loghin în procesul lui Traian Andronachi cu Spitalul Municipal Rădăuți.
 Vizualizări articol: 1730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Dezinformare marca Bogdan Loghin în procesul lui Traian Andronachi cu Spitalul Municipal Rădăuți3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei