Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 100 (8629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un alt viitor

Vasile Rîmbu propune un plan ambițios și sigur de dezvoltare a Sucevei în zona râului Suceava și valorificarea la maximum a zonei metropolitane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PSD pentru Primăria Suceava, Vasile Rîmbu, propune un plan ambițios de dezvoltare a municipiului reședință de județ în zona râului Suceava, dar și prin valorificarea la maximum a potențialului economic din zona metropolitană a orașului. „Un argument esențial al candidaturii mele este contextul favorabil pentru dezvoltare de care beneficiază Suceava. Situația geopolitică din regiune și necesarul enorm de infrastructură din această zonă conferă o poziție orașului nostru privilegiată pentru următoarea perioadă. Viziunea mea este să capitalizăm această conjunctură pentru a trasa un alt viitor orașului”, a transmis Vasile Rîmbu.

El consideră că trebuie reimaginat centrul orașului după noua realitate istorică și geografică, prin transpunerea în zona râului Suceava. „Evident, avem un plan și pentru centrul istoric, vom extinde zona pietonală, vom redesena spațiile verzi și ne dorim să renovăm fațadele clădirilor. Însă adevărata miză este mai mare”, a arătat Rîmbu. El a adăugat că în orice alt oraș, investitorii s-ar bate pentru acest loc și multe dintre cele mai frumoase orașe din lume au centrul concentrat de-o parte și de alta a unui râu. „Noi ce avem? O groapă de gunoi dezafectată, o zonă industrială care moare. Sunt elemente care nu reflectă direcția de dezvoltare pe care ne-o dorim. Chiar și inițiativa zonei de agrement a fost criticată și este departe de ce ar fi posibil, dar totuși acest loc este folosit de mii de suceveni”, a afirmat candidatul PSD pentru Primăria Suceava.

El a declarat că proiectul pentru râul Suceava trebuie gândit de cele mai luminate minți din lume ca rezultat al unui concurs internațional de arhitectură, iar ulterior, va fi implementat în etape, în funcție de bugetul disponibil, însă rezultatul final va schimba viața acestui oraș. „Oamenii cei mai buni și competenți vor să locuiască în locuri frumoase și atractive, către asta trebuie să țintim”, consideră Rîmbu.  

 

  • Vasile Rîmbu: „Viziunea mea de dezvoltare pornește din centru, din inima Sucevei, și radiază către întreaga zonă metropolitană”

Candidatul PSD pentru Primăria Suceava a mai precizat că al doilea punct esențial pentru dezvoltarea orașului este orientarea către zona metropolitană, având în vedere că Suceava, împreună cu localitățile limitrofe, formează un tot unitar din punct de vedere al comunității. „Din acest motiv, administrațiile locale trebuie să acționeze sinergic cât mai repede. Iar agenda pe care o propun include cel puțin câteva puncte importante, respectiv dezvoltare urbanistică reglementată către un obiectiv comun, servicii publice coordonate, un sistem de transport în comun integrat, dar și investiții în infrastructură integrată pentru zona metropolitană. La acestea se adaugă trasarea unor zone economice comune de-a lungul inelului de trafic al orașului, creșterea accesului forței de muncă la companiile economiei locale și înființare de coridoare de pădure și vegetație tampon”, a explicat Vasile Rîmbu.

El a dat asigurări că scopul său este de a contura un cadru propice pentru mediul de afaceri și pentru investitori, deoarece capitalul inteligent simte mereu oportunitățile economice și este singura forță capabilă să transforme cu adevărat un oraș. „Știu cu absolută certitudine că Suceava este pe lista multor investitori, dar mediul de afaceri are nevoie de o idee mai mare la care să adere. Viziunea mea de dezvoltare pornește din centru, din inima Sucevei, și radiază către întreaga zonă metropolitană. Facem Suceava Bine! Toată!”, a încheiat Vasile Rîmbu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Rîmbu propune un plan ambițios și sigur de dezvoltare a Sucevei în zona râului Suceava și valorificarea la maximum a zonei metropolitane.
 Vizualizări articol: 1527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.30/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 10 voturi
Vasile Rîmbu propune un plan ambițios și sigur de dezvoltare a Sucevei în zona râului Suceava și valorificarea la maximum a zonei metropolitane3.3510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei