Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 49 (8578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Peste 14.000 de copii și tineri suceveni au participat anul trecut la acțiunile organizate de Sectorul Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață

Joi, 29 Februarie 2024 (14:45:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 14.000 de copii și tineri suceveni au participat anul trecut la acțiunile organizate de Sectorul Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Acest Sector include Departamentul de Catehizare parohială, Departamentul Centrelor de tineret Ecclesia și Departamentul Activități de tineret ATOS și tabere și a coordonat proiecte catehetice și social-educaționale, adresându-se unui număr impresionant de copii și tineri, „care au beneficiat de o catehizare temeinică și de nenumărate activități formative”.

Aceste informații sunt doar o parte din răspunsul adresat de Înaltpreasfințitul Părintele Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, unei persoane anonime, la rubrica „Răspunsul Ierarhului”, care a ridicat următoarea problemă: „Dacă tot sunt așa de multe centre de tineret în județul nostru, de ce nu se și văd tinerii la biserică și mai vedem câte unii numai la parade? Zicem doar atât. De ce nu vă verificați subalternii și îi lăsați să îndruge verzi și uscate?”.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a mai transmis că în anul 2023 echipa Sectorului Catehizare, Tineret și Educație pentru Viațăa efectuat peste 350 de deplasări în teren cu scop catehetic;aelaborat peste 220 de adrese și răspunsuri; a publicat mai bine de 60 de articole pe site-ul Arhiepiscopiei, neluând în seamă celelalte publicații în presă; a implicat 6.500 de tineri și copii din 110 parohii în Proiectul „Școala catehetică de vară”;220 de tineri au participat la Tabăra „Temerari pe drumul cunoașterii”, ediția a II-a;la cele 10 Tabere „Comorile satului”, ediția a III-a, au participat 1300 de tineri și copii;250 de tineri implicați în cele două competiții sportive, „Cupa Domnițelor”, ediția a II-a, și „Cupa Mușatinilor”, ediția a III-a;70 de participanți la Concursul Național de Fotografie „Surprinde frumosul!”.

De asemenea, anul trecut au avut loc patru întâlniri generale ale tinerilor din Centrele Ecclesia, cu participarea a circa1600 de tineri. 1000 de voluntari au fost implicați în toate activitățile întreprinse de Sectorul Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață.Peste 2500 de tineri au participat la toate activitățile ProVita. 500 de exemplare ale volumului „Carte de rugăciuni pentru tineri” au fost oferite gratuit în tabere și peste 65.000 de lei au fost investiți în premii, distincții și materiale catehetice. Reprezentanții Sectorului Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au transmis că în anul 2024 se dorește continuarea și creșterea proiectelor de tradiție, precum „Școala de duminică”, „Școala catehetică de vară”, dar și seriile catehetice începute la nivelul parohiilor, mănăstirilor și școlilor din eparhia noastră. Se dorește, de asemenea, continuarea taberelor de vară, prin organizarea mai multor săptămâni de tabără „Temerari pe drumul cunoașterii” și prin implicarea mai multor parohii în taberele sociale „Comorile satului”. „Pentru că s-a constatat lipsa de coerență și de sens în alegerile personale și școlare, dar și duhovnicești ale multor tineri adolescenți din eparhia noastră, se dorește implementarea unui proiect social-catehetic precum cel propus anul trecut, sub denumirea de Centrul de Consiliere și Orientare pentru tineri, cu activitate săptămânală, pentru început în municipiul Suceava, cu posibilitatea extinderii și la nivelul protopopiatelor, avându-l drept ocrotitor și călăuzitor pe Sfântul Ierarh Nicolae”, au completat reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 14.000 de copii și tineri suceveni au participat anul trecut la acțiunile organizate de Sectorul Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață.
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 14.000 de copii și tineri suceveni au participat anul trecut la acțiunile organizate de Sectorul Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei