Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 49 (8578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O școală din Baia nu mai poate organiza examene naționale, după ce șase elevi au primit subiecte greșite la simulare

Joi, 29 Februarie 2024 (13:32:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școala Gimnazială „Învăţător Vasile Hlihor” din Baia a primit interdicția de a organiza examenul de evaluare națională din această vară, după ce elevi ai unității au avut de rezolvat subiecte greșite la simularea de la începutul lunii februarie.

Cei șase elevi de clasa a VIII-a au avut de rezolvat cerințe diferite față de colegii lor, ei primind variante de subiecte din anii trecuți.

Inspectorul Cezar Anuței, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, a explicat că această confuzie s-a produs de către profesori din comisia de examen din cadrul unității, care au descărcat subiecte din alți ani, și nu cele aferente lui 2024.

Anuței a mai arătat că elevii au dus la capăt proba, însă lucrările nu au putut fi încărcate în platforma digitală pentru a fi corectate și centralizate. Lucrările au fost corectate ulterior potrivit baremului aferent lor.

Cei șase elevi se aflau în aceeași sală de examen.

Măsura Inspectoratului Școlar de a suspenda organizarea de examene naționale la școala din Baia, timp de un an de zile, este conformă art. 25 alin. (3) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2010-2011, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4801/2010, cu modificările și completările ulterioare, valabilă pentru anul şcolar 2023-2024.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O școală din Baia nu mai poate organiza examene naționale, după ce șase elevi au primit subiecte greșite la simulare.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O școală din Baia nu mai poate organiza examene naționale, după ce șase elevi au primit subiecte greșite la simulare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei