Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 49 (8578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Liber la alergat pe stadionul Areni, a cărui pistă va fi refăcută cu suprafață elastică

Joi, 29 Februarie 2024 (18:05:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Prima zi calendaristică de primăvară vine cu vești bune pentru sucevenii dornici să facă mișcare în aer liber – stadionul Areni este deschis pentru alergare, de dimineață până la lăsarea serii.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul Lucian Harșovschi, în ședința de Consiliu Local de joi după-amiază, când s-a ajuns la un proiect de pe ordinea suplimentară, referitor la refacerea pistei de atletism de pe stadion cu covor elastic de cauciuc.

„Am două vești bune: de la 1 Martie se deschide pista de alergat a stadionului Areni, între 08.00-18.00; va fi ultimul an în care se va alerga pe această zgură – pista elastică este necesară tuturor celor care vor să facă mișcare.

Cu mic, cu mare, îi așteptăm pe suceveni la mișcare pe stadion, începând cu 8 dimineața și până la 6 seara, de luni până sâmbătă. În continuare există și varianta cealaltă, care a funcționat inclusiv iarna - pistele zonei de agrement de pe malul râului Suceava”, a spus Lucian Harșovschi, care este și președinte de ședință.

 

Programul de alergare se va ajusta în funcție de mărimea zilei, restricții de acces pe pistă fiind în perioadele când plouă, pentru siguranța cetățenilor.

Conform proiectului aprobat în unanimitate, de reprezentanții tuturor partidelor din deliberativul local, valoarea totală a investiției este de 3,7 milioane de lei și necesită realizarea unei îmbrăcăminți de beton de 10 cm, o pardoseală poliuretanică, strat drenant de nisip, pietriș, plasă de armătură sudată, toate pe o suprafață de peste 3000 de mp, precum și montarea unor țevi de PVC (pentru canalizare pluvială), cabluri electrice, tuburi metalice și multe alte elemente necesare bunei funcționări.

Asta deoarece pista modernizată va beneficia și de un sistem de iluminat performant, de tip LED, fiind inclusă și montarea a 18 corpuri cu o putere de 30.200 lumeni.

Covorul elastic, final, va fi realizat din două straturi de poliuretan, cu granule inclusiv din cauciuc reciclat, cu o grosime de 10 mm.

Durata de realizare a investiției este de 7 luni, după ce va fi atribuită lucrarea și se va da autorizația de începere a execuției proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liber la alergat pe stadionul Areni, a cărui pistă va fi refăcută cu suprafață elastică.
 Vizualizări articol: 555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liber la alergat pe stadionul Areni, a cărui pistă va fi refăcută cu suprafață elastică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei