Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 48 (8577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Destinațiile unde doresc sucevenii să zboare de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare”

Miercuri, 28 Februarie 2024 (14:06:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 16.500 de preferințe au fost indicate de sucevenii care doresc să călătorească în străinătate și care au semnat petiția online pentru menținerea actualelor curse aeriene și pentru introducerea altora noi de pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” din Salcea. Cele mai solicitate destinații sunt Bruxelles, Madrid, Paris, Dublin sau Viena, dar există cereri mari și pentru alte orașe, cum ar fi Barcelona, Veneția sau Istanbul. Ca țări, cele mai solicitate sunt Italia, cu 2.076 de referințe, și Belgia, pentru care au optat 2.036 de persoane. Nu lipsesc Spania, Anglia, Franța sau Irlanda, dar nici țări precum Turcia, Grecia, Cipru sau Israel.

Petiția poate fi semnată la acest link https://www.petitieonline.com/diaspora_leaga_suceava_de_marile_orase_europene#form, iar până acum a fost semnată de peste 9.300 de persoane. Diferența între numărul de semnături și destinațiile dorite este dată de faptul că o persoană a putut opta nu doar pentru un singur oraș, ci pentru mai multe, iar unii semnatari au ales această variantă. Campania de strângere de semnături online a început în luna octombrie a anului trecut, iar recent a fost și un prim succes, în sensul că Tarom a suplimentat cursele aeriene pe ruta Suceava - București cu trei noi zboruri săptămânale. Cei care au votat sunt locuitori din județul Suceava, în cea mai mare parte, dar au votat și persoane din Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Bistrița-Năsăud sau București, dar și din Ucraina, pentru că petiția este tradusă și în limba locuitorilor din țara vecină. Au fost multe semnături și de la persoanele plecate în străinătate și care și-ar dori curse cât mai apropiate de casă pentru a nu pierde timp pe drum, cu diferite legături.

Pentru un impact cât mai mare, petiția a fost popularizată și la Aeroportul ”Ștefan cel Mare” din Salcea. Imagini de pe care poate fi scanat un cod QR sunt postate în mai multe zone ale aeroportului, iar de acolo cei interesați ajung direct pe platforma petiției. În textul petiției, care poate fi semnată la acest link https://www.petitieonline.com/diaspora_leaga_suceava_de_marile_orase_europene#form, se arată că „din Bucovina și zona de nord a Moldovei, precum și din Regiunea Cernăuți din Ucraina avem un număr foarte mare de români plecați peste hotare, în țări precum Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franța, Belgia, Irlanda, Israel, Olanda, Austria și Cipru”. „Ținând cont de acest lucru, diaspora solicită lansarea de noi curse aeriene din principale orașe europene către Aeroportul <Ștefan cel Mare> din Suceava, care să faciliteze călătoriile și să aducă familiile împreună cât mai des posibil. Drept urmare, vă rugăm să ne ajutați în acest demers, prin semnarea acestei petiții, prin propunerea destinaților din care doriți să beneficiați de legături directe către Suceava, dar și prin distribuirea ei. Cu un număr mare de solicitări putem convinge companiile aeriene să lanseze noi rute directe, prezentându-le totodată și oportunitățile de dezvoltare pe termen lung”, propune inițiatorul acestui demers.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Destinațiile unde doresc sucevenii să zboare de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 2498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Destinațiile unde doresc sucevenii să zboare de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei