Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 48 (8577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ovidiu Donțu a fost ales președinte al Organizației Județene Suceava a partidului Alianței Renașterea Națională

Miercuri, 28 Februarie 2024 (15:40:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Partidul Alianța Renașterea Națională (ARN), care se definește drept „conservator și suveranist”, va participa pentru prima dată la alegeri în acest an. Președinte al Organizației Județene Suceava a ARN a fost ales Ovidiu Donțu. Potrivit unui comunicat de presă remis redacției, obiectivul principal al acestui partid îl constituie „supremația valorilor creștine în spațiul politic românesc și european, prin renașterea morală și spirituală a României făcută prin resetarea clasei politice care s-a îndepărtat prea mult de cetățenii pe care îi reprezintă”.

Ovidiu Donțu a declarat că se regăsește în acest partid „care militează pentru promovarea produselor românești și pentru introducerea definiției familiei în Constituția României ca fiind între un bărbat și o femeie”. Donțu afirmă că aceste valori îl reprezintă și că va înainta forurilor ARN de la nivel central un proiect de lege potrivit căruia supermarketurile să fie obligate să comercializeze 70% produse românești. El a mai inițiat ca senator o lege asemănătoare în anul 2015, promulgată în 2016, care prevedea ca 51% din produsele vândute în supermarketuri să fie românești. Legea a fost abrogată în anul 2020. „Protestele fermierilor au arătat că guvernanții sunt depășiți. De asemenea, voi înainta către domnul președinte Petre Costea o lege a gospodăriei țărănești, una pentru extinderea facilităților pentru înființarea parcurilor industriale și obligația consiliilor județene de a înființa minim un parc industrial în fiecare județ pentru crearea de noi locuri de muncă”, a declarat Ovidiu Donțu. Alte două inițiative legislative pe care le are în vedere sunt înființarea instituției Avocatul Copilului și reducerea numărului de parlamentari la 200 de deputați și 70 de senatori.

Potrivit statutului ARN, principalele valori ale acestui partid sunt credința, familia și educația.

Președintele formațiunii la nivel național este Petre Costea, care este și candidatului ARN pentru alegerile europarlamentare din acest an. Ovidiu Donțu a afirmat că în anul 2019 Petre Costea a obținut 150.000 de voturi la alegerile europarlamentare ca independent, „drept pentru care înființarea acestui partid, în anul 2020, a venit în mod natural”.

Despre Petre Costea comunicatul ARN afirmă că este „un om al legii format profesional în tribunalele americane, unde a practicat avocatura mai bine de 30 de ani și a activat ca lector la University of Houston”. „Are experiența vastă a unei vieți dedicate statului de drept, drepturilor civile, democrației și luptei împotriva corupției. A inițiat demersuri și intervenții pentru reîntregirea familiei Bodnariu în proces cu Barnevernet (Norvegia), fiind unul dintre avocații familiei Bodnariu. Este președintele Alianței Familiilor din România din 2007, prin intermediul căreia a inițiat propuneri legislative concrete, memorii, analize, note de protest în sprijinul familiilor, libertății religioase și românilor la instituții internaționale, precum și strângerea de semnături pentru introducerea definiției familiei în Constituția României“, se arată în comunicat.

ARN se afirmă ca o mișcare conservatoare, „pro-valori, pro-familie naturală, pro-România, pro-Uniunea Europeană, născută din munca miilor de voluntari care au muncit și muncesc pentru promovarea valorilor acestui partid”. „Luptăm pentru normalitate în ce privește familia tradițională, formată dintr-un bărbat și o femeie. Credem că factorul uman trebuie restaurat din punct de vedere al valorilor autentice, o societate reînnoită moral, o civilizație românească renăscută spiritual. O Românie și o Europă al căror obiectiv este omul înnoit prin valori și prin promovarea meritocrației. Credem că piatra de temelie a oricăror societăți trainice este familia. Iubirea stă la baza căsătoriei dintre soți, bărbat și femeie. Copiii sunt rodul acestei iubiri, iar familia nu poate fi concepută fără credința în Dumnezeu. Ne propunem înființarea instituției Avocatul Copilului distinct de Avocatul Poporului întrucât apărăm inocența copiilor, milităm pentru o educație corectă și principială și apărăm dreptul părinților de a-și educa proprii copii conform credinței și convingerilor lor religioase și morale”, menționează comunicatul ARN.

În ceea ce privește participarea la alegerile din acest an, biroul de presă al ARN arată că motivația o reprezintă „nevoia de sinceritate, adevăr și transparență” în România. „Suntem conștienți că organizarea unui partid va fi un proces complex, dar este nevoie de partide noi și de o resetare a clasei politice pentru că politicienii s-au îndepărtat de problemele reale ale cetățenilor, iar recenta <comasare> doctrinară făcută de partidele de la putere sporește confuzia cetățenilor români care nu se mai simt reprezentați. Deviza ARN este <Politica nu poate fi decât pro-familie, altfel este uneltire împotriva propriului neam>”, mai spune biroul de presă al ARN.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Donțu a fost ales președinte al Organizației Județene Suceava a partidului Alianței Renașterea Națională.
 Vizualizări articol: 907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ovidiu Donțu a fost ales președinte al Organizației Județene Suceava a partidului Alianței Renașterea Națională1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei