Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 48 (8577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lungu: Costul încălzirii bazarului din Suceava este acoperit din indexarea chiriilor plătite de comercianți

Miercuri, 28 Februarie 2024 (10:43:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiriile pe care comercianții din bazarul din Lunca Sucevei le plătesc la administrația locală acoperă costul încălzirii, a declarat, miercuri, în conferință de presă, primarul de Suceava, Ion Lungu. Acesta a afirmat că potrivit legii chiriile se indexează anual cu indicele inflației, iar pentru anul 2024 indexarea a fost de 13%. „Cred că am fost un pic înțeles greșit. Nu se iau alte taxe sau alți bani de la alte capitole. Din această creștere de 13% se acoperă costul încălzirii în bazar. Același lucru este și în piețe, peste tot unde avem căldură”, a afirmat Lungu.    

Primarul Ion Lungu a avut recent o întâlnire cu comercianții din bazar și i-a asigurat că nu vor primi facturi pentru încălzirea spațiilor comerciale din acest complex, dar nu a precizat că aceste costuri sunt acoperite prin indexarea chiriilor. Dimpotrivă, a afirmat că sistemul de încălzire a bazarului este racordat la rețeaua centralizată de încălzire a orașului, iar costurile „vor fi suportate de municipalitate”. Această declarație a provocat nemulțumiri în rândul sucevenilor care consideră că sunt suficiente investițiile de circa 10 milioane de euro de la bugetul local pentru a se asigura condiții civilizate comercianților și cumpărătorilor în bazar și că pentru utilități este normal ca cei care lucrează acolo să plătească.

Miercuri primarul a lămurit această problemă.

Menționăm că încălzirea bazarului este asigurată de 70 de aeroterme și 50 de perdele de aer, iar pentru anotimpul cald există 24 de aparate de ventilație.

Totul este centralizat și în funcție de temperatura exterioară se reglează automat temperatura din interiorul halelor. Modulul termic este racordat la sistemul de încălzire centralizat. Pentru conectarea complexului comercial la termoficarea orașului au fost necesare lucrări ample, de extindere a rețelelor într-o zonă nouă, pe o suprafață de câteva hectare, plus instalații și corpuri de încălzire pentru halele amenajate de municipalitate.

La Suceava, energia termică furnizată de în sistem centralizat este produsă pe biomasă, o resursă regenerabilă, la unul din cele mai mici prețuri din țară. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: Costul încălzirii bazarului din Suceava este acoperit din indexarea chiriilor plătite de comercianți.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Lungu: Costul încălzirii bazarului din Suceava este acoperit din indexarea chiriilor plătite de comercianți1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei