Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 48 (8577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un individ periculos, urmărit general, „înhățat” de polițiștii care l-au văzut în apropiere de sediul postului de poliție

Miercuri, 28 Februarie 2024 (12:03:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ autor de multiple furturi și tâlhării, care avea pe numele său două mandate privind condamnări definitive emise pe parcursul anului trecut, a fost prins de polițiști la Mitocu Dragomirnei, chiar în apropiere de postul de poliție.

Prinderea acestuia nu a fost însă tocmai întâmplătoare, polițiștii având date că individul este la plimbare prin sat.

Marți după-amiază, în jurul orei 17.30, un echipaj de la Secția Rurală Adâncata, s-a deplasat la Mitocu Dragomirnei în baza unei informații obținute ocazional, unde, chiar în apropiere de sediul postului de poliție de la Mitoc, l-au observat singur, pe stradă, pe Trandafir Alun Cherar, despre care cunoșteau că este urmărit în baza a două mandate de executare. Condamnatul a fost imobilizat prin încătușare și dus la sediul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, de unde a urmat transferul în Penitenciarul Botoșani.

Pe numele lui Cherar figurează un mandat definitiv din octombrie 2023, al Curții de Apel Suceava, prin care a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani, 1 lună și 27 zile închisoare. În alt dosar, din august 2023, același Cherar a fost condamnat tot de magistrații suceveni la pedeapsa de 2 ani 6 luni închisoare. Aceste condamnări survin după cumularea mai multe sentințe care îl privesc pe același Alun Cherar.

• Hoț și cerșetor care s-a transformat în mai multe rânduri în tâlhar periculos

Alun Trandafir Cherar, zis ”Limbă”, este un individ periculos pentru că în mai multe rânduri s-a transformat din cerșetor în tâlhar care a prădat bătrâni în propriile locuințe.

Condamnarea la 2 ani și 6 luni de detenție vitează o faptă din anul 2020. În toamna lui 2020, o femeie s-a prezentat la Secția de Poliție Burdujeni și a relatat faptul că, în cursul nopții care trecuse, o persoană necunoscută de sex bărbătesc a pătruns în imobilul mamei sale, de 83 de ani, din localitate, în care aceasta locuieşte singură. Cercetările demarate de polițiști au scos la iveală faptul că în seara de 10 noiembrie 2020, în jurul orei 21.30, femeia se afla singură la locuința ei de pe strada Câmpului din Burdujeni. La un moment dat aceasta a observat că în imobil a pătruns un tânăr în vârstă de aproximativ 25 de ani, de etnie romă. Speriată, femeia l-a întrebat pe acesta ce doreşte, moment în care necunoscutul a cerut de mâncare și bani. După ce femeia i-a răspuns acestuia că nu are bani în casă, individul a început să o amenințe și să caute bani prin locuință. În momentul în care suspectul a ieșit din casa femeii, a fost văzut de un vecin, care l-a abordat și l-a întrebat ce s-a întâmplat. Speriat de apariția vecinului, individul necunoscut l-a agresat fizic pe acesta, împingându-l.

În urma verificărilor făcute de polițiști asupra modului de operare, a fost identificat autorul infracțiunii, fiind vorba de un vechi client al polițiștilor, Alun Trandafir Cherar, zis ”Limbă”.

Activitatea infracţională a lui Alun Trandafir Cherar, alias ”Limbă”, a debutat cu mulţi ani în urmă, intrând în vizorul poliţiei ca un tip periculos după ce în primăvara anului 2011, împreună cu alţi doi cunoscuţi recidivişti, a dat buzna în cursul nopţii în casa unei femei, unde sub ameninţări cu moartea i-au luat acesteia toţi banii.

Pe atunci ”Limbă” avea doar 15 ani, însă nu s-a sfiit să continue să comită astfel de infracţiuni, unele cu violenţă.

Cunoscut ca un individ foarte violent, Alun Trandafir Cherar avea să o comită din nou la mijlocul lunii mai a anului 2015, când a fost identificat de poliţişti ca fiind autorul unei grave fapte de tâlhărie petrecute în satul Mitocaş din comuna Mitocu Dragomirnei.

El i-a ameninţat atunci şi lovit pe doi bătrâni în locuinţa cărora a dat buzna, pentru a-i spune unde îşi ţin economiile, după care a reuşit să dispară cu suma de 1.000 de lei.

De-a lungul anilor el a adunat între faptele comise mai multe tâlhării şi furturi calificate, pe numele său fiind emise o mulţime de amenzi pe care nu le-a achitat şi care s-au transformat în peste 1.200 de ore de muncă în folosul comunităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un individ periculos, urmărit general, „înhățat” de polițiștii care l-au văzut în apropiere de sediul postului de poliție.
 Vizualizări articol: 693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un individ periculos, urmărit general, „înhățat” de polițiștii care l-au văzut în apropiere de sediul postului de poliție0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei