Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 48 (8577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Iată ce pot face două mâini rapace!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În sfârșit, un material de calitate pe gsp.ro care merită consemnat. Altfel, site-ul o ia repede la vale, cu titluri care conțin cuvântul ”halucinant” pentru tot felul de idioțenii (nu, cuvântul nu e prea dur). Subiectul abordat este dispariția reverului cu o mână în tenis, în variantă interogativă. Meritele îi revin Luminiței Paul, comentatoare de specialitate și la Eurosport, și probabil mai tânărului Remus Dinu. După cum am pomenit în treacăt și la această rubrică, în urma ieșirii lui Tsitsipas din Top 10 ATP, pentru prima oară de când a fost inventat acest clasament, adică de pe vremea lui Ilie Năstase, care a fost primul lider mondial, niciun jucător ”one-handed backhand” nu se mai află în primii zece! Cei doi ziariști s-au adresat unor foști jucători români din generații diferite, toți deveniți antrenori între timp sau măcar cochetând cu antrenoratul, cazul lui Andrei Pavel. Recomand din toată inima articolul. Pe lângă diverse explicații pertinente ale fenomenului, din care aș reține progresul tehnologic în privința rachetei și a racordajului, acestea generând o forță căreia nu i se mai poate opune forța unui singur braț, aflăm și că în prima sută de jucători se mai găsesc doar nouă care nu dublează reverul, deci mai puțin de 10%. Foarte interesantă este tradiția românească a reverului cu o mână, influențată de Ilie Năstase, aproape toți jucătorii care au contat în ultimii zeci de ani, de la Pavel și Voinea la Hănescu, apoi la Copil, ilustrând acest tip de jucător. Am realizat și că jucătorii care m-au făcut să iubesc tenisul, în copilărie, au fost Edberg și Becker, și ei cu o mână la rever. Dar asta nu m-a condiționat, fiindcă în duelul Sampras – Agassi eram de partea ultimului, care avea rever dublat. Pe de altă parte, citind articolul, mi-am amintit și de niște jucători retrași, care mă uimeau de cât de competitivi puteau fi, în ciuda unei aparente fragilități a reverului: spaniolul Almagro, care a fost chiar Top 10, și ucraineanul Stakhovsky, care (mi) l-a învins pe Federer la un Wimbledon!

Ar fi nemaipomenit să se facă o discuție similară și pentru tenisul feminin, acolo unde aș risca să plasez poate cea mai mare surpriză produsă vreodată de reverul cu o singură mână: înfrângerea Serenei Williams în semifinalele US Open 2015 de către Roberta Vinci, care nu numai că dădea reverul cu o mână, dar lovea numai slice!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iată ce pot face două mâini rapace!.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Iată ce pot face două mâini rapace!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei