Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 48 (8577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ansamblu rezidențial

Bloc cu 200 de apartamente, spații comerciale, dar și 250 de locuri de parcare, la doi pași de km 0 al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un proiect imobiliar care a stârnit multe discuții, dar a suferit și foarte multe transformări, fiind peste șapte ani de când s-au făcut primele demersuri, revine în actualitate cu o nouă variantă care este supusă dezbaterii publice, urmând a fi făcuți pașii necesari pentru autorizare.

Mai exact, este vorba de un ansamblu rezidențial de clădiri cu regim mare de înălțime pe strada Vasile Bumbac, în spatele Palatului Administrativ.

Ansamblul propus a fi construit pe un teren proprietate privată în suprafață totală de 6350 mp va avea funcțiuni mixte: locuințe colective, spații comerciale, spații pentru  alimentație publică, spații pentru prestări servicii, spații pentru birouri, cu locuri de parcare supraterane și subterane.

Construcția ar urma să fie realizată pe terenul de pe care au fost demolate trei clădiri cumpărate de către investitor - fostul Hotel Gloria, sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și un vechi bloc de locuințe. Terenul este delimitat la nord de Aleea Nucului, la est de strada Vasile Bumbac, la sud de Aleea Pinului şi la vest de aleea de acces la locuinţele colective din vecinătate.

În locul rămas liber după demolarea imobilelor anterioare va fi construit un uriaș bloc cu aproape 200 de apartamente și restul spații comerciale.

În zonă există toate tipurile de reţele edilitare: alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaz şi energie electrică.

Beneficiarul Planului Urbanistic Zonal cu Regulament de urbanism aferent este Niva Development SRL, societate controlată de Vasile Armenean, fostul patron al fabricii de înghețată Betty Ice.

 

Bloc cu patru etaje, din perspectiva pietonului, alte două fiind „retrase” 

 

Potrivit documentației supuse dezbaterii publice până pe 22 martie, investiția va consta dintr-un corp de clădire cu o înălțime maximă de 26 m, adică ceva mai înalt decât un bloc cu patru etaje, dar nu atât de mult încât să „eclipseze” clădirile din jur.

Asta deoarece o bună parte din clădire va fi în subteran (două niveluri de subsol), după care vine parterul, patru etaje de clădire și încă două etaje retrase (5 și 6). Altfel spus, de la nivelul străzii, pietonii îl vor vedea ca un bloc cu patru etaje, deoarece pentru ultimele două etaje frontul propus spre străzile Vasile Bumbac, Alexandru Ienceanu și Aleea Nucului va fi unul retras cu cel puțin o dată înălțimea acestora.

Aspectul clădirilor va răspunde exigenţelor actuale ale arhitecturii europene de “coerenţă” şi “eleganţă”, adică se va avea în vedere realizarea unui front modulat volumetric, pentru a evita imaginea de tip perete continuu. Arhitectura va respecta elementele volumetrice ale construcțiilor valoroase din vecinătate, se afirmă în proiectul care urmează a fi supus spre aprobare, după parcurgerea etapelor necesare.

250 de locuri de parcare amenajate pentru locatari și spații comerciale

 

Un aspect important este și cel al locurilor de parcare, care sunt deficitare în acea zonă ultracentrală, chiar dacă în apropiere, sub esplanada până la care sunt câțiva pași, sunt și două parcări subterane amenajate de Primărie.

Conform planurilor, complexul va avea în total 250 de locuri de parcare amenajate, la subsol și la nivelul solului, atât pentru locatari, cât și pentru cei care vor veni acolo în calitate de clienți sau angajați ai spațiilor comerciale ce vor apărea (inclusiv restaurante și birouri de firme).

Căile de acces către subsolul ansamblului vor fi asigurate din Aleea Alexandru Ienceanu, iar evacuarea se va realiza spre Aleea Nucului.

De la blocuri turn cu 10 etaje, la un bloc cu patru etaje și încă două retrase

 

Trebuie spus că aceasta este cel puțin a patra variantă supusă discuțiilor și aprobării specialiștilor în urbanism, la proiectele anterioare fiind solicitată construirea a trei blocuri cu șase etaje și mansardă, sau chiar și a trei blocuri cu 10 etaje.

Varianta actuală, a unei singure clădiri, uriașe, care înglobează întregul complex rezidențial și spațiile cu altă destinație, a fost supusă dezbaterii și anul trecut, dar era cu cinci etaje complete și etajul șase retras. Cum proiectul a suferit modificări, au fost reluate etapele de autorizare, inclusiv elaborarea PUZ-ului și a regulamentului de urbanism, ultima etapă pentru obținerea autorizației de construire fiind cea în care proiectul va fi dezbătut în Consiliul Local Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bloc cu 200 de apartamente, spații comerciale, dar și 250 de locuri de parcare, la doi pași de km 0 al Sucevei.
 Vizualizări articol: 2584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 4 voturi
Bloc cu 200 de apartamente, spații comerciale, dar și 250 de locuri de parcare, la doi pași de km 0 al Sucevei1.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei