Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 42 (8571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

O casnică și un agricultor, arestați pentru trafic de droguri. La femeie au fost găsite peste două kilograme de canabis

Miercuri, 21 Februarie 2024 (17:52:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au acționat la începutul acestei săptămâni într-un nou caz în care aveau date despre o grupare de traficanți de canabis care acționa în zona Rădăuți – Bilca.

Au avut loc mai multe percheziții, la Rădăuți, Bilca și la Mălini, fiind ridicate cantități importante de canabis.

În dosar au fost puși sub acuzare în total cinci inculpați și doi suspecți. 

Procurorii au solicitat instanței trei mandate de arestare, din care Tribunalul Suceava a admis două.

Este vorba de o femeie la care s-au găsit peste 2.200 de grame de droguri și despre un bărbat acuzat că prelua marfă de la inculpată și o vindea mai departe și despre care sunt date că a avut acasă, la Bilca, o plantație de canabis.

 

·       Cum a început ancheta: miros înțepător într-un Mercedes oprit în trafic și  droguri găsite în mașină

 

Tribunalul Suceava a admis propunerile de arestare pentru infracțiunea de trafic de droguri de risc în cazul inculpatei Cristina Bălței și al lui Vasile Petrică Moisiuc. Atrage atenția că prima s-a declarat casnică, iar al doilea agricultor.

Structurile de combatere antidrog au avut date despre acest caz din luna octombrie a anului trecut, când un echipaj de la Secția Rurală Gălănești a oprit în trafic un Mercedes în care se aflau doi tineri.

În autoturism polițiștii au simțit un puternic miros înțepător și s-a trecut ulterior la percheziții corporale și la verificarea atentă a mașinii.

În mașină a fost  găsită o pungă cu 55 de semințe de canabis, o altă pungă cu cânepă de plantație și o bancnotă de un leu rulată, specifică pentru prizare.

De atunci au fost obținute date că la un imobil din Bilca a existat o plantație de canabis, iar canabisul provenit de pe aceasta a fost comercializat unor consumatori din Bilca și Frătăuții Noi.

Ulterior, ancheta DIICOT a stabilit că plantația i-a aparținut lui Petrică Vasile Moisiuc, ”agricultorul” arestat acum.

 

·       Descinderile de luni au dus la punerile oficiale sub acuzare. Cantitățile găsite la percheziții

După ce s-a adunat probatoriu, luni, 19 februarie, polițiștii de la BCCO Suceava, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au acționat și au pus în executare mai multe mandate de percheziție.

Cele mai mari capturi s-au făcut de la Cristina Bălței, absolventă de 10 clase, casnică, fără antecedente penale. Aceasta este acuzată că în perioada 22 ianuarie – 19 februarie ar fi deținut la imobilele din Rădăuți și Bilca o cantitate nedeterminată de droguri de risc, respectiv canabis și rezină de canabis, pe care le-a comercializat, în mod succesiv, atât în mod direct, cât și prin intermediul complicelui Alexandru Galan, (care avea rolul de a prelua drogurile, a le transporta și a încasa banii).

La perchezițiile domiciliare din 19 februarie s-a găsit la imobilele amintite mai sus cantitatea de 2.290 grame de droguri.

Din anchetă rezultă că drogurile erau vândute lui Petrică Vasile Moisiuc (al doilea arestat din dosar) și încă unui dealer neidentificat.

 

·       Două mandate de arestare și un control judiciar

 

În cazul lui Moisiuc, acesta este acuzat că a preluat în vederea comercializării droguri de la Cristina Bălței. La percheziții, la domiciliul lui Moisiuc s-au găsit 22 de grame de canabis.

În cazul celor doi inculpați la care s-au găsit droguri judecătorii au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru trafic de droguri de risc, în timp ce în cazul lui Alexandru Galan, acuzat că  avea rolul de a prelua drogurile, a le transporta și a încasa banii, judecătorii au stabilit că măsura controlului judiciar este suficientă. Acesta a fost așadar lăsat în libertate, dar cu obligații și restricții pe care trebuie să le respecte.

După cum am amintit mai sus, în dosar sunt cinci persoane inculpate și două care au calitatea de suspect, ancheta fiind în plină desfășurare pentru stabilirea întregii activități infracționale și a tuturor persoanelor care vor fi puse sub acuzare.

Inculpații amintiți în material se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor.

Cei doi arestați au contestat arestul preventiv, iar dosarul va fi reanalizat în zilele următoare și de un complet de la Curtea de Apel Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O casnică și un agricultor, arestați pentru trafic de droguri. La femeie au fost găsite peste două kilograme de canabis.
 Vizualizări articol: 1502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O casnică și un agricultor, arestați pentru trafic de droguri. La femeie au fost găsite peste două kilograme de canabis5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei