Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 42 (8571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dotarea unui laborator inteligent cu echipamente TIC de tip „smart lab”, la Centrul Școlar Gura Humorului

Miercuri, 21 Februarie 2024 (11:47:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) „Sf. Andrei” Gura Humorului va avea un laborator inteligent, dotat cu echipamente TIC de tip „smart lab” și cu materiale educaționale specifice. Acest lucru este posibil pentru că Centrul Școlar este beneficiarul unui proiect cu finanțare nerambursabilă. Durata de implementare a proiectului este cuprinsă între 1 iunie 2023 - 31 ianuarie 2025. Responsabilul cu promovarea imaginii unității școlare din Gura Humorului, prof. Isabella Maria Istrate, a explicat că acest laborator inteligent va facilita dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor, dar și ale celor profesionale, inclusiv în timpul orelor dedicate activităților de pre-profesionalizare.

„Obiectivele proiectului urmăresc atât instruirea a 20 de cadre didactice pentru utilizarea laboratorului inteligent, cât și asigurarea accesului a peste 200 de elevi, anual, la metode moderne de învățare în cadrul acestui laboratorul inteligent, ceea ce va contribui la îmbunătățirea competențelor digitale ale elevilor”, a declarat prof. Isabella Maria Istrate.

Dotarea școlii cu un laborator inteligent va permite ca în activitățile educaționale să fie integrat conceptul de educație digitală, care cuprinde învățarea prin proiecte, învățarea contextualizată, învățarea activ-participativă și bazată pe partajarea rolurilor, învățarea prin explorare și prin acțiune, dar și învățarea colaborativă, mai susțin profesorii de la Centrul Școlar.

Dispozitivele de realitate virtuală îi vor transpune pe elevi în spații de producție similare celor pentru care se pregătesc conform specializării profesionale, oferindu-le inclusiv posibilitatea de a realiza tururi interactive în obiective din țară și din străinătate.

„Pentru elevii proveniți din medii defavorizate, aceste experiențe vor facilita și dezvoltarea competențelor de sensibilizare culturală, concomitent cu cele digitale și profesionale. Laboratorul va fi utilizat la toate disciplinele de studiu și reprezintă un concept modern de învățare virtuală, putând fi adaptat pentru toate specializările. În plus, facilitățile laboratorului inteligent vor putea fi folosite și de elevii mai mici, în cadrul orelor rezervate activităților de pre-profesionalizare, pentru a pune bazele competențelor profesionale ulterioare și pentru a-i motiva pe elevi să își continue studiile până la obținerea unei certificări a competențelor profesionale. De asemenea, elevii școlilor de masă, cu care profesorii de sprijin angajați ai CSEI <Sf. Andrei> lucrează în baza acordurilor de parteneriat, vor beneficia la rândul lor de facilitățile acestui laborator inteligent”, a completat prof. Isabella Maria Istrate. Dotarea CSEI „Sf. Andrei” cu un laborator inteligent îi va ajuta pe elevii școlii, care majoritar provin din medii defavorizate, să aibă șanse egale la o educație de calitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dotarea unui laborator inteligent cu echipamente TIC de tip „smart lab”, la Centrul Școlar Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dotarea unui laborator inteligent cu echipamente TIC de tip „smart lab”, la Centrul Școlar Gura Humorului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei