Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 42 (8571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei consideră că majorarea taxelor de la 1 ianuarie a reprezentat „bomboana de pe coliva economiei”

Miercuri, 21 Februarie 2024 (13:42:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei consideră că majorarea taxelor de la 1 ianuarie 2024 a reprezentat „bomboana pe coliva” economiei românești. Într-o interpelare adresată premierului României, Marcel Ciolacu, Doru Acatrinei a arătat că inflația a urcat spectaculos în ianuarie, atingând un nivel anual de 7,4%, în creștere de la 6,6% în luna precedentă. Acatrinei consideră că această escaladare vine pe fondul unei creșteri a prețurilor la alimente, într-un context în care Guvernul PSD-PNL a decis majorarea TVA-ului pentru unele produse și introducerea unor noi accize.

„Inflația lunară a înregistrat o creștere de 1,1%, cea mai mare cifră înregistrată după noiembrie 2022. Comparativ cu ianuarie 2023, prețurile la alimente au înregistrat o creștere de 5,6%, cele la produse nealimentare de 7,4%, iar cele la servicii de 10,9%. Trebuie spus că BNR a menținut dobânda cheie la 7% pe an și se așteaptă să o reducă pentru prima dată în mai. În ultimele luni, dobânzile în piața interbancară au scăzut continuu, datorită unui excedent de lichiditate record, care a atins 60,7 miliarde de lei în ianuarie, iar analizele băncilor arată că inflația ar putea rămâne la un nivel ridicat în următoarele luni”, a declarat deputatul AUR de Suceava. El a subliniat că actualul Guvern a introdus o suprataxare care nu rezolvă problema bugetară creată tot de actuala coaliție de guvernare PSD-PNL.

„De ce nu spuneți oamenilor adevărul că ați întârziat deconturile din PNRR și ați mutat o tranșă de încasări pentru anul 2024 pentru că nu sunteți capabili să gestionați un proiect? De ce nu spuneți că inflația este o mare problemă și va crește datorită pachetului fiscal aprobat? Asta înseamnă că modelul de dezvoltare pe care îl aplicăm este unul inflaționist și pe termen lung nu poate duce decât la stagnare și în niciun caz la dezvoltare”, i-a transmis Doru Acatrinei premierului României.

El a precizat că problemele economiei au în primul rând cauze interne, respectiv problemele structurale și problemele legate de modelul de dezvoltare, care este unul inflaționist și pune accent pe consum și nu pe producție, iar creșterea fiscalității pentru sectorul IMM-urilor, microîntreprinderi și persoane fizice autorizate, începând cu 1 ianuarie, este bomboana pe coliva economiei.

În final, Doru Acatrinei i-a solicitat lui Marcel Ciolacu să precizeze când va schimba modelul de dezvoltare al României, care în prezent este bazat pe consum, într-un model de dezvoltare sustenabil bazat pe susținerea antreprenorului român prin aplicarea unei taxări suportabile care să aibă în centrul preocupărilor o intervenție redusă a statului în viața firmelor, dar și ce măsuri concrete are pentru susținerea antreprenorului român.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei consideră că majorarea taxelor de la 1 ianuarie a reprezentat „bomboana de pe coliva economiei”.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei consideră că majorarea taxelor de la 1 ianuarie a reprezentat „bomboana de pe coliva economiei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei