Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 42 (8571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiect care vizează crearea a peste 1.000 de locuri de muncă în Suceava, prezentat de Ion Lungu reprezentanților a 20 de țări

Miercuri, 21 Februarie 2024 (13:23:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Atragerea de investitori, care să demareze afaceri de zeci de milioane de euro și să creeze astfel minimum 1.000 de locuri noi de muncă în Suceava, acesta este obiectivul unui nou proiect al municipalității sucevene, care va fi demarat în perioada următoare, dar care a fost prezentat deja ca oportunitate reprezentanților a 20 de țări.

Prezent la București, la Forumul de Investiții "Romanian Investement Zoom Forum", organizat de Avangarde Group, primarul Sucevei, Ion Lungu, a prezentat viitorul  proiect al municipalității "Noua Platformă Industrială a Sucevei".

La eveniment au participat reprezentanți diplomatici din 20 de țări (ambasadori, consilieri economici, secretari de ambasadă) din Belgia, Elveția, Emiratele Arabe Unite, China, Japonia, Turkmenistan, Ungaria, Olanda, Malaiezia, Pakistan, Georgia, India, Austria, Bosnia-Herțegovina, Republica Cehă, Indonezia, Nigeria, Egipt, Grecia și Moldova.

De asemenea, au participat reprezentanți ai autorităților locale și ai mediului de afaceri din România.

„Prin acest proiect se urmărește crearea, în următorii 5 ani, a minimum 1.000 de locuri de muncă în oraşul nostru. Am prezentat municipiul reședință de județ și am pus accent pe proiectul <Noua Platformă Industrială a Sucevei>, care propune realizarea prin asociere a 10 unităţi industriale din diverse domenii de activitate. Practic, va fi un parteneriat public-privat, pe modelul proiectului de încălzire a orașului, prin înființarea societății Bioenergy.
Voi propune Consiliului Local să cadastrăm 10 suprafețe de teren de câte 10 hectare, în zona fostei Termica, cu care municipalitatea să intre în asociere cu potențiali investitori, care trebuie să facă investiții de minimum 50 milioane de euro și să creeze minimum 100 de locuri de muncă.
Câștigurile municipalității vor fi din crearea de locuri de muncă și încasarea de impozit pe salarii, taxe și impozite locale pe proprietate”, a explicat primarul Ion Lungu.

Avantajul investitorilor constă în faptul că vor beneficia de terenuri cu utilități (energie electrică, gaz metan, cale ferată, căi de acces).

La fel de important este faptul că Ruta Alternativă Suceava-Botoșani, care trece pe lângă fosta Termica, iese în DN 29 - zona fosta Avicola Burdujeni și se va descărca în Autostrada A7 București-Siret.

„Prin crearea acestor locuri de muncă dăm o șansă să se întoarcă acasă tineri care sunt plecați azi la muncă în străinătate”, consideră Ion Lungu, care a invitat reprezentanții ambasadelor celor 20 de țări să facă un Forum de Investiții la Suceava în perioada următoare.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect care vizează crearea a peste 1.000 de locuri de muncă în Suceava, prezentat de Ion Lungu reprezentanților a 20 de țări.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiect care vizează crearea a peste 1.000 de locuri de muncă în Suceava, prezentat de Ion Lungu reprezentanților a 20 de țări5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei