Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 42 (8571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În orașul Vicovu de Sus a început „Șezătoarea vicovenilor”

Miercuri, 21 Februarie 2024 (16:36:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A treia ediție a „Șezătorii vicovenilor” a debutat marți în casa de cultură din localitatea Laura, în orașul Vicovul de Sus. Ca și la edițiile precedente, la eveniment participă zeci de gospodine și gospodari din orașul Vicovu de Sus, dar și din alte vetre folclorice din județ care pe parcursul șezătorii vor prezenta meșteșugurile și tradițiile populare. „Șezătoarea vicovenilor” are loc până vineri, 23 februarie, timp în care gospodinele vor coase, vor țese și vor prezenta meșteșugurile celor care doresc să afle secretele acestora. Deschiderea evenimentului a avut loc în prezența primarului din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, alături de care au fost prezenți președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, precum și numeroși primari din această zonă a județului. În cuvântul său, primarul Vasile Iliuț a ținut să le mulțumească tuturor celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment și a apreciat faptul că tradițiile și obiceiurile populare sunt păstrate în continuare în orașul Vicovu de Sus. La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a vorbit celor prezenți despre vremurile din tinerețe în care mergea la baluri, el subliniind faptul că astfel de evenimente reprezintă „lumea adevărată din care venim noi”.

 

·        Gheorghe Flutur: „Să le spuneți adversarilor mei politici că doar la bundiță au dat moliile, nu și la Flutur”

Gheorghe Flutur a ținut să-l felicite pe primarul Vasile Iliuț pentru că organizează această șezătoare. „Din păcate, modernitatea este un dușman al autenticului, de multe ori. O să ne uităm la filme, la poze ca să vedem cum era cândva și o să plătim firme specializate care să ne facă o urătură. Să ferească Dumnezeu de ziua aceea. Dar uitați-vă că sunt zone în țară în care nu mai sunt copii care să umble cu colindul. Bucovina încă este tradițională. Îmi aduc aminte că un ministru m-a întrebat odată, când aveam vreo 50 de sănii la un eveniment, de unde am scos atâtea sănii, din toată Bucovina? Eu i-am răspuns că nu, doar din jumătate de sat, pe cealaltă jumătate am rugat-o să stea acasă. Asta-i Bucovina. Este atât de iubitoare,de frumoasă și de autentică, numai să știi să o bagi în seamă”, a transmis Flutur. El le-a mai spus celor prezenți în prima zi a șezătorii că ar fi vrut să vină la acest eveniment îmbrăcat într-o bundiță de Straja, însă atunci când a urcat în pod să o caute a văzut că au dat moliile în ea. Plecând de aici, Gheorghe Flutur a spus:„Să le spuneți adversarilor mei politici că doar la bundiță au dat moliile, nu și la Flutur”.

După deschiderea oficială, toți cei prezenți s-au bucurat de programul artistic oferit de organizatori, vedeta primei zile fiind îndrăgita interpretă de muzică populară Sofia Vicoveanca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În orașul Vicovu de Sus a început „Șezătoarea vicovenilor”.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În orașul Vicovu de Sus a început „Șezătoarea vicovenilor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei