Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 36 (8565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Primele 37 de autobuze electrice din cele 50 cumpărate pentru zona metropolitană Suceava vor fi livrate în august

Miercuri, 14 Februarie 2024 (14:27:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contracte de peste 20 de milioane de euro, pentru primele 50 de autobuze electrice noi și stațiile de încărcare aferente, care vor deservi Zona Urbană Funcțională Suceava, au fost semnate miercuri, la sediul Primăriei Suceava. La eveniment au participat reprezentanți ai celor nouă localități care vor beneficia de transport public cu autobuze electrice, precum și cei ai furnizorului de autobuze și echipamente de încărcare. Zona Urbană Funcțională cuprinde municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Șcheia, Moara, Bosanci, Ipotești, Adâncata, Mitocul Dragomirnei și Pătrăuți.

”Primele 37 de autobuze noi vor fi livrate în termen de 6 luni de la semnarea contractului, respectiv luna august 2024. Dacă avem bază de comparație la cele mari, pentru că sunt de la același furnizor ca primele autobuze electrice aduse la Suceava, probabil cele mai bune din țară, care au deja patru ani de întrebuințare, în care au funcționat și iarna, la minus 20 de grade Celsius, la cele mici nu știm, sunt de la un alt producător, dar ne așteptăm să fie mai bune”, a spus primarul Ion Lungu.

Valoarea contactelor este de 81,5 milioane lei fără TVA, iar ambele loturi licitate au fost câștigate de firma SC BMC Truck & BUS SA București ofertant lider și SC JT GRUP OIL SA Constanța terț susținător.

Lotul 1 cuprinde 18 autobuze electrice de 12 metri, 8 stații de încărcare rapide și 18 stații de încărcare standard, în valoare de 43.380.000 lei fără TVA, iar lotul 2 cuprinde 32 de microbuze electrice, cu lungime de 6 metri, respectiv 32 de stații de încărcare standard, în valoare de 38.144.000 lei fără TVA.

”Este doar un început – luni am fost la Piatra Neamț și am discutat de partea a doua a proiectului, care include și modernizarea autobazei de la sediul TPL”, a precizat primarul Sucevei. 

Mai exact, în vara acestui an vor fi livrate de către furnizor 15 autobuze de 12 metri lungime (capacitate 90 de persoane), cu 15 stații de încărcare standard, precum și 22 de autobuze de 6 metri lungime  (capacitate 22 persoane), cu 22 stații de încărcare standard.

Prețul de achiziție a unui autobuz electric de capacitate mare este de 2.270.000 de lei (fără TVA), cel al unei stații de încărcare rapidă 153.000 de lei fără TVA, iar cel al uneia standard 72.000  de lei, fără TVA.

Prețul de achiziție a unui autobuz electric de capacitate mică, de 6 metri lungime, este de 1.120.000 lei fără TVA, în vreme ce prețul stației standard de încărcare este de 72.000 lei.

Reprezentanții furnizorului au precizat că autobuzele sunt variante îmbunătățite ale celor din seriile precedente, atât pe partea de autonomie a bateriilor, echipamentelor din dotare, cât și a soft-ului.

Diferența de autobuze, microbuze și stații de încărcare vor fi livrate în termenul contractual de 12 luni, adică cel târziu în prima parte a anului viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele 37 de autobuze electrice din cele 50 cumpărate pentru zona metropolitană Suceava vor fi livrate în august.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Primele 37 de autobuze electrice din cele 50 cumpărate pentru zona metropolitană Suceava vor fi livrate în august3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei