Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 36 (8565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modificări

O unitate școlară desființată și altele trei nou apărute, în rețeaua școlară din anul școlar următor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O școală primară va dispărea din rețeaua școlară a județului Suceava, în anul școlar următor, ca urmare a scăderii numărului de elevi.
Este vorba despre Școala Primară Glodu, Panaci, unitate în care actualmente învață mai puțin de zece elevi.

Insp. Cezar Anuței, de la Inspectoratul Școlar Județean Suceava, a menționat că pe lista unităților care au primit avizul pentru desființare figurează și Grădinița cu Program Normal Liteni, însă este vorba mai curând despre o comasare, cele patru grupe de preșcolari ale  grădiniței urmând să fie transferate la Grădinița cu Program Prelungit din Liteni.

De cealaltă parte, trei unități își vor porni activitatea din anul școlar 2024 – 2025, toate grădinițe: Grădinița cu Program Prelungit Rădășeni, Grădinița cu Program Normal Nr. 2 Mitocu Dragomirnei și Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Rădăuți, structură a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” Rădăuți.

 

  • Unități transformate și atribuiri de nume

 

Alte schimbări ale reţelei şcolare fac referire la transformarea unor grădiniţe cu program normal în unităţi cu program prelungit: Grădinița cu Program Normal din Fundu Moldovei devine unitate cu program prelungit, la fel și Grădinița cu Program Normal „Șotronel” Frumosu.

De asemenea, trei școli gimnaziale din județ vor avea doar ciclu primar, din toamna acestui an: Școala Gimnazială Giurgești, Școala Gimnazială Corni și Școala Gimnazială Siliștea.

Totodată, șapte unități de învățământ își vor schimba denumirea începând cu anul școlar următor: Școala Gimnazială Șaru Dornei devine Școala Gimnazială „Prof. univ. dr. Nichita Adăniloaie”, GPN Nr. 3 Frumosu devine GPN „Prichindel” Frumosu, GPN Deia – GPN „Voinicel” Deia, GPN Șaru Dornei – GPN „Curcubeu” Șaru Dornei, GPN Nr. 1 Horodnic de Sus – GPN „Căsuța zânelor”, GPN Nr. 2 Horodnic de Sus – GPN „Alba ca Zăpada”, GPN Nr. 3 Horodnic de Sus – GPN „Dumbrava minunată”. 

De menționat că schimbările în reţeaua şcolară a județului se fac la propunerea consiliilor locale din localităţile unde funcţionează unitățile vizate.

„Inspectoratul Şcolar emite avizul conform la propunerea de reţea şcolară a Consiliului Local şi decizii pentru punerea în aplicare a procesului de reorganizare pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Deciziile se comunică unităţilor şcolare implicate în procesul de reorganizare”, spun reprezentanții IŞJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O unitate școlară desființată și altele trei nou apărute, în rețeaua școlară din anul școlar următor.
 Vizualizări articol: 1560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
O unitate școlară desființată și altele trei nou apărute, în rețeaua școlară din anul școlar următor4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei