Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 36 (8565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primarul din Vatra Moldoviței, condamnat pentru mobilarea a două cămine culturale la un preț dublu față de cel al pieței

Miercuri, 14 Februarie 2024 (15:51:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul comunei Vatra Moldoviței, Virgil Saghin, a fost condamnat definitiv într-un dosar de abuz în serviciu, cu prejudiciu calculat de peste 100.000 de lei. Primarul a fost acuzat și găsit vinovat pentru că ar fi achiziționat, prin primărie, mobilier pentru două cămine culturale, prin intermediul unei firme, fără licitație și la un preț dublu față de cel real.  

Prin sentința Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, rămasă definitivă miercuri, 14 februarie, la Curtea de Apel Suceava, Virgil Saghin a fost condamnat la 2 ani de închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe un termen de încercare de 3 ani de zile. Așadar, Saghin nu va face pușcărie, dar trebuie să respecte mai multe obligații și restricții și probabil își va pierde și mandatul având în vedere că este vorba de fapte legate de serviciu.  

În același dosar a mai fost condamnat un funcționar al primăriei, Lucian Chichifoi, tot pentru abuz în serviciu și tot la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pe o durată de 3 ani. 

Cei doi au de prestat, printre altele, 90 de zile de muncă în folosul comunității.

În dosar a mai fost judecată și Anca Gabriela Matei, care a fost însă achitată, în cazul ei presupusa faptă nefiind prevăzută de legea penală.  

Primarul și consilierul responsabil au încheiat în anul 2016 între primărie și o societate comercială un contract privind mobilier pentru două cămine culturale. 

Conform anchetei procurorilor de la Câmpulung Moldovenesc, primăria a achiziționat direct, fără respectarea legislației privind atribuirea contractelor de achiziție publică, mobilierul pentru căminele culturale din satele Ciumârna și Paltinu, având o valoare totală de 200.000 de lei, valoare ce depășește pragul de 30.000 de euro, prevăzut de articolul 19, aliniat 1 din OUG 34/2006, privind atribuirea contractelor de achiziție publică.

La această sumă procedura de atribuire a contractului trebuia să cuprindă licitație deschisă, licitație restrânsă sau cerere de oferte.

Cel mai important, contractul ar fi fost supraevaluat, au susținut procurorii și au confirmat acum judecătorii.

”Prin acest contract s-a produs un prejudiciu în valoare de 106.075 lei, ce constă în diferența dintre valoarea de piață a produselor achiziționate de Primăria Vatra Moldoviței, obținută prin compararea mai multor oferte și prețul plătit pentru aceste produse către societatea P. GB. SRL”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Vatra Moldoviței, condamnat pentru mobilarea a două cămine culturale la un preț dublu față de cel al pieței.
 Vizualizări articol: 1998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Primarul din Vatra Moldoviței, condamnat pentru mobilarea a două cămine culturale la un preț dublu față de cel al pieței5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei