Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 26 (8555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Gheorghe Flutur: Extinderea rețelelor de gaz în 59 de localități este unul dintre pariurile noastre pentru dezvoltarea județului

Vineri, 2 Februarie 2024 (15:15:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că investițiile pentru extinderea rețelelor de gaz metan în 59 de localități sucevene este „unul dintre pariurile noastre” pentru dezvoltarea județului. Gheorghe Flutur a precizat că vineri, la sediul CJ Suceava a avut loc o întâlnire cu reprezentanții Transgaz, la care au fost invitați primarii celor 59 de localități în care se vor construi rețele noi de gaz metan. După ședință, Flutur a subliniat faptul că județul Suceava este unul din marii beneficiari ai acestor proiecte de gaze naturale.

„Când se termină aceste proiecte peste 50% din populație va fi racordată la gaz metan, adică la o sursă de încălzire sigură. Eu mă bucur că a venit cea mai mare parte a primarilor invitați, mă bucur că primarii sunt harnici și au dat drumul la documentații. Sunt unii primari care mai trebuie ajutați la avizare în perioada următoare. Dar unul din pariurile noastre pentru dezvoltarea județului Suceava este rețeaua de gaze naturale în mai mult de jumătate din localitățile acestui județ”, a spus președintele CJ Suceava.

El a subliniat faptul că valoarea celor 59 de proiecte pentru extinderea rețelei de gaze naturale în cele 59 de localități este de circa 260 de milioane de euro. Flutur a precizat că din punctul său de vedere este cel mai așteptat proiect din județul Suceava. „Majoritatea primăriilor au intrat în linie dreaptă cu aceste proiecte, au licitat, iau unele au și operator de gaz. Este important că în cadrul ședinței am purtat foarte multe discuții pragmatice. Prima întrebare a fost dacă există resurse de gaz metan atunci când crește numărul de consumatori. Răspunsul de la Transgaz a fost categoric că da, România are astăzi un grad de independență energetică de peste 85% la gaze naturale. Și până în 2027 ne pregătim să exploatăm în Marea Neagră gazele naturale, deci vom avea în viitor gaze și independență la acest capitol și se pot gândi și agenți economici că nu va fi o problemă dacă se vor racorda”, a arătat șeful administrației județene.

Gheorghe Flutur a mai spus că sunt deja primării care au intrat în linie dreaptă cu investițiile, printre acestea numărându-se Adâncata, Hănțești, Boroaia, Fântâna Mare sau Rădășeni, localități în care proiectele sunt foarte avansate.

„În ședință s-au pus și alte probleme, pentru că sunt primării care au bani alocați pentru gaz, se extinde rețeaua și ajunge până la hotarul cu o altă primărie care se gândește și ea să acceseze bani pentru gaze. Aici s-a purtat discuția dacă această conductă trebuie să aibă o anumită grosime, proiectată din start ca să poată alimenta și pe vecini. Sunt câteva cazuri, cum ar fi între Horodnic de Sus și Horodnic de Jos, între Forăști, Dolhasca și Dolhești, la Mușenița cu Vicovu de Sus și cu Frătăuții Noi. Toate lucrurile astea le-am discutat cu specialiștii. Am discutat și altă problemă, dacă o primărie are o sumă limitată de bani și poate îi ajunge să aducă rețeaua până în centrul comunei și la încă 100 de gospodării. Și aici se pot gândi împreună cu operatorii să găsească și alte surse de finanțare, inclusiv pe bugete proprii pentru a extinde rețeaua printr-un program multianual”, a mai declarat Flutur, care a adăugat că instituția pe care o conduce se va lupta și pentru alte fonduri pentru ca primăriile să poată să extindă rețele de gaz metan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur: Extinderea rețelelor de gaz în 59 de localități este unul dintre pariurile noastre pentru dezvoltarea județului.
 Vizualizări articol: 653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Gheorghe Flutur: Extinderea rețelelor de gaz în 59 de localități este unul dintre pariurile noastre pentru dezvoltarea județului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei