Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 20 (8549)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Primăria Liteni a inaugurat noua sală de sport din oraș, construită printr-un proiect de 7 milioane de lei

Vineri, 26 Ianuarie 2024 (18:28:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Primăria Liteni a inaugurat, vineri, noua sală de sport din oraș, construită printr-un proiect de 7 milioane de lei, finanțat prin Compania Națională de Investiții. Inaugurarea a avut loc în prezența a numeroși cetățeni ai orașului, alături de care au fost prezenți primarul din Liteni, Tomiță Onisii, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, fostul ministru al Culturii, deputatul Bogdan Gheorghiu, șeful Inspectoratului Școlar, Grigore Bocanci, precum și actuali și foști sportivi din oraș.

Evenimentul de vineri de la Liteni a început cu o slujbă de sfințire oficiată de un sobor de preoți de la toate parohiile din oraș. Primarul orașului, Tomiță Onisii, a arătat că suprafața construită a sălii este de 1.750 de metri pătrați, iar primăria a asigurat fondurile pentru amenajarea unei parcări cu 35 de locuri. El a adăugat că sala dispune de un teren de joc multifuncțional, de ultimă generație, pentru fotbal, handbal, baschet, tenis de câmp și volei, vestiare moderne cu toate dotările necesare și o tribună cu 200 de locuri pe scaune.

 

·        Tomiță Onisii: Elevii vor putea folosi gratuit sala de sport în timpul programului școlar

 

Tomiță Onisii a precizat că sala de sport este a treia clădire nouă care se inaugurează în orașul Liteni în decurs de doar un an, după grădinița cu program prelungit și baza sportivă de la stadion. „Vreau să mulțumesc preacucernicilor părinți pentru toată colaborarea și întregii echipe din primărie. Alături de echipa primăriei încercăm să investim cât mai mult, să dezvoltăm cât mai multe proiecte, să dezvoltăm comunitatea și să creștem nivelul vieții aici în Liteni. Și nu în ultimul rând vreau să îi mulțumesc președintelui CJ Suceava și domnului ministru Bogdan Gheorghiu pentru tot sprijinul și implicarea pe care ne-au acordat-o. Și trebuie spus că președintele Flutur a fost alături de noi la absolut toate aceste obiective de investiții din orașul Liteni”, a spus Onisii.

El a subliniat că au fost finalizate lucrările și la noul corp de școală C de la Liceul Tehnologic ”Iorgu Vârnav Liteanu”, care urmează să fie inaugurat, și se lucrează și la noua casă de cultură, la centrul medical și la corpul B al liceului. Primarul din Liteni a mai precizat că noua sală de sport va fi folosită gratuit de toți elevii din oraș în timpul programului școlar.

„Mă bucur pentru toți copiii din Liteni pentru că m-au întrebat când vom inaugura sala. Aș fi vrut să facem acest eveniment chiar la începutul școlii, acum, în ianuarie, doar că au mai fost câteva lucruri de reglat. Și încercăm ca de luni toți copiii din Liteni să folosească această investiție în folosul lor. Am pregătit și un regulament și o să-l aprobăm în ședința de Consiliu Local de miercuri, astfel încât toți copiii de la școlile din Liteni și din toate satele să folosească această sală gratuit în programul de școală”, a precizat Onisii. 

 

·        Gheorghe Flutur: Investițiile făcute de primarul Tomiță Onisii au transformat cu adevărat Liteniul într-un oraș

 

Invitat să ia cuvântul, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a evidențiat faptul că în momentul de față, prin toate investițiile finalizate sau aflate în derulare ale primarului Tomiță Onisii, Liteniul începe să arate cu adevărat ca un oraș. „Părerea mea este că în 2004, când mai multe comune au fost transformate în orașe, s-a pus căruța înaintea cailor. A trebuit să treacă 20 de ani să vorbim de apă, canalizare și ce mai aveți aici, ca să merite tăblița de intrare că e oraș. Dar la vremea aceea așa s-a gândit. Tomiță dragă, nouă ne-a venit rândul să luptăm din interior să merite să se cheme oraș și nu a fost ușor”, a precizat Flutur, care a adăugat că investiții importante pot fi văzute și în alte orașe noi, precum Dolhasca, Salcea, Milișăuți sau Vicovu de Sus.

„Mergeți și veți vedea investiții foarte multe peste tot. De aceea am explodat eu când niște oameni care nu au ce face acasă vin să țipe prin Suceava că nu s-a făcut nimic. Dumneavoastră hotărâți dacă s-a făcut sau nu. Oameni buni. În județul nostru, astăzi, sunt proiecte de peste două miliarde de euro care se desfășoară. Și se desfășoară la dumneavoastră și în toate localitățile din județ”, a subliniat Flutur. Făcând referire la Liteni, el a ținut să-l felicite pe Tomiță Onisii pentru investițiile în rețelele de apă și canal, care acoperă aproape tot orașul, în modernizarea a 30 de kilometri de drumuri, a opt școli și a liceului, dar și pentru investițiile în derulare, printre care centrul medical și casa de cultură și cele pe care primarul vrea să le realizeze, cum ar fi o unitate SMURD. „Și continui cu exemple numai de la Liteni. Am venit cu drumul de la Fălticeni până aproape aici și l-am modernizat. Sigur că puteți fi supărați că s-a lungit cu drumul acesta Suceava – Dolhasca. Au fost niște litigii pe care le-am câștigat în instanță acum. Se mai întâmplă. O să recuperăm și anul acesta o să-l finalizăm ca să puteți circula”, a declarat președintele CJ Suceava. El a adăugat că un alt proiect mare pe care l-a aprobat pentru Liteni, de cinci milioane de euro, este cel pentru construcția unei rețele de gaz metan în oraș.

Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a spus că „bătălia noastră uriașă” din prezent este pentru construcția autostrăzii A7, care va trece prin Liteni și care va însemna dezvoltarea orașului și venirea de investitori în această zonă. Flutur a spus că proiectul de viitor al primarului Onisii trebuie să fie „Liteni, oraș la autostradă”, la fel cum proiectul lui va fi „județul Suceava și Bucovina la autostrăzi”. „Pentru asta ne batem noi. Iar la capătul autostrăzii, Tomiță Onisii face drumuri, apă, canal, gaze naturale, școli, grădinițe, creșă și alte investiții. Dacă vorbeam asta acum vreo 8 ani, toți spuneau că sunt povești electorale. Iată că nu mai sunt electorale. Și cred că nici noi nu trebuie, că nu facem campanie, să vă spunem ce să faceți vara asta. Faceți ce credeți că e mai bine. Însă trebuie să fiți și sunteți sinceri și corecți, să judecați pe fiecare după fapte și nu după spectacolul politic pe care îl vedeți destul de des și la care și eu sunt pregătit să le spun <Stop joc!>. Aici nu e sat fără câini”, le-a transmis Gheorghe Flutur locuitorilor din Liteni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Liteni a inaugurat noua sală de sport din oraș, construită printr-un proiect de 7 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Liteni a inaugurat noua sală de sport din oraș, construită printr-un proiect de 7 milioane de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei