Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 20 (8549)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A treia lună de arest preventiv pentru doi suceveni și un ucrainean care ar fi pus bazele unei puternice rețele de contrabandă

Vineri, 26 Ianuarie 2024 (14:36:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tribunalul Suceava a admis propunerea de prelungire a arestului preventiv într-un dosar al procurorilor de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, privind o grupare care s-a manifestat puternic la finele anului trecut pe linie de contrabandă cu țigări.

Emanuel Zaharie, Paul Ionathan Butucel și Vasyl Yacob vor intra în a treia lună de arest preventiv, dacă decizia Tribunalului de vineri, 26 ianuarie, va rămâne definitivă și la Curtea de Apel Suceava.

În același dosar mai sunt încă doi inculpați puși sub acuzare, dar în libertate, sub control judiciar.

Pe 1 decembrie 2023, au avut loc șase percheziții la persoane despre care anchetatorii, respectiv polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și procurori ai Serviciului Teritorial Suceava al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT), adunaseră date că începând cu luna noiembrie 2023 au constituit un grup infracțional care se ocupa cu contrabanda cu țigări.
S-a acționat chiar de Ziua Națională pentru că în acea zi a avut loc interceptarea unui transport de țigări. ”Țigaretele ar fi fost transportate cu autovehicule, având locașuri special amenajate, și depozitate în imobile deținute de membrii grupului infracțional, de unde ar fi fost, ulterior, mutate temporar în alte locații, până la comercializarea către clienți din țară. La data de 1 decembrie, bărbații au fost prinși în flagrant delict în timp ce ar fi deținut, în vederea comercializării, țigarete de contrabandă de proveniență ucraineană. În cursul aceleiași zile, au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, în județul Suceava, fiind descoperite și ridicate 787.280 de țigarete de proveniență extracomunitară, 4 autovehicule folosite în activitatea infracțională, precum și alte mijloace de probă. De asemenea, au fost descoperite și alte bunuri fără documente de proveniență, ambalate în cutii de carton și recipiente din plastic, purtând mențiuni în limba ucraineană, care au fost predate Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava”, se arată într-un comunicat remis de anchetatori.

Imediat ce au fost prinși, cei trei inculpați amintiți au fost reținuți în arest și apoi arestați preventiv.

Anchetatori aveau așadar date despre acțiuni de contrabandă repetate în timpul scurt.

Ancheta procurorilor de la DIICOT cu privire la acest grup este încă în desfășurare, dosarul nefiind trimis încă în instanță, spre judecare.

Până la o sentință definitivă a judecătorilor, inculpații amintiți se bucură de prezumția de nevinovăție.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A treia lună de arest preventiv pentru doi suceveni și un ucrainean care ar fi pus bazele unei puternice rețele de contrabandă.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A treia lună de arest preventiv pentru doi suceveni și un ucrainean care ar fi pus bazele unei puternice rețele de contrabandă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei