Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 11 (8540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Niculai Barbă la finalul programului „Crăciun în Bucovina”: „Mii de participanți au prezentat altor mii și mii de oameni din întreaga lume obiceiurile de iarnă din județ”

Marţi, 16 Ianuarie 2024 (18:00:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a declarat că ultima ediție a programului „Crăciun în Bucovina” a fost cea mai de succes de până acum. Niculai Barbă a precizat că programul „Crăciun în Bucovina”, organizat de Consiliul Județean Suceava, s-a încheiat pe 13 ianuarie 2024 cu cele două festivaluri ale obiceiurilor de iarnă pe stil vechi de la Drăgușeni și Râșca. „Aceste două evenimente au încheiat cea mai reușită ediție a acestui program. Țin să precizez că am depășit cu bine perioadele grele generate de pandemie sau de debutul războiului la graniță. Ziua de 27 decembrie a adus cea mai numeroasă participare și cel mai mare interes din partea publicului, prezent în centrul Sucevei sau pe online. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă de la Suceava este o manifestare cultural-artistică de referință, iar parada grupurilor participante, care deschide festivalul, este inegalabilă”, a precizat Barbă. El a amintit că ultima ediție a programului „Crăciun în Bucovina” a început de Ziua Bucovinei, la Vatra Dornei, pentru a evidenția redeschiderea Centrului Muzeal Cazinoul Băilor.

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a arătat că de la începutul manifestărilor de anul trecut și anul acesta din cadrul programului, pe parcursul a șapte săptămâni, zeci de grupuri, mii de participanți, au prezentat altor mii și mii de oameni din județ, din țară și din întreaga lume tradițiile și obiceiurile de iarnă din județul Suceava. „Vorbim de obiceiuri de Crăciun și de Anul Nou, în cea mai mare parte, așa cum doar la noi în Bucovina se mai păstrează. Revigorarea tradițiilor, a tot ce este autentic, nu a fost și nu este un lucru tocmai ușor. Sprijinul consistent din partea CJ Suceava, financiar și prin specialiștii de la instituțiile noastre de cultură, dă roade tot mai bogate de la an la an. Tezaurizăm cu maximă responsabilitate tot ce ține de zestrea Bucovinei, încurajăm și susținem tinerii să preia și să continue <misiunea> părinților și bunicilor”, a declarat Niculai Barbă, care a mai adăugat că „bucuria și emoția pe care le-am văzut la grupurile participante și la public spun foarte mult despre nevoia de a ne raporta tot mai mult la tradiții”.

El a subliniat faptul că în Bucovina există încă acele izvoare care aduc la suprafață autenticul „din care se pot hrăni pe mai departe tradițiile”. Niculai Barbă a precizat că aceste izvoare pot fi sursa de inspirație pentru cei care activează în multe domenii și în special pentru cele care pornesc de la folclor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Niculai Barbă la finalul programului „Crăciun în Bucovina”: „Mii de participanți au prezentat altor mii și mii de oameni din întreaga lume obiceiurile de iarnă din județ”.
 Vizualizări articol: 636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niculai Barbă la finalul programului „Crăciun în Bucovina”: „Mii de participanți au prezentat altor mii și mii de oameni din întreaga lume obiceiurile de iarnă din județ”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei