Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 11 (8540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colegiul Medicilor Suceava anunță că susține „orice formă de protest” la care vor recurge medicii din ambulatoriu și medicii de familie

Marţi, 16 Ianuarie 2024 (15:08:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Medicilor Suceava a transmis, marți, un comunicat de presă semnat de președintele organizației, dr. Sorin Hâncu, prin care informează că susține „orice formă de protest” pe care medicii de familie și din ambulatoriu vor hotărî să o adopte. Dr. Hâncu arată că această organizație profesională a medicilor a luat la cunoștință „cu stupoare și regret” de modul în care au fost calculate valorile punctelor pentru capitație și servicii, atât pentru asistența medicală primară (medici de familie), cât și pentru ambulatoriul de specialitate, publicate în transparență decizională pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

„Acum, când valoarea inflației este mare, când aprecierea altor categorii sociale a crescut, cabinetele medicilor de familiei și ale celor din ambulatoriu vor avea veniturile diminuate cu aproape 30%. În plus, creșterea salariului minim pe economie a determinat creșterea salariilor asistentelor și ale personalului auxiliar. Și să nu uităm de creșterea semnificativă de taxe pentru anul 2024. Toate acestea corelate vor duce la o scădere a veniturilor medicilor de aproximativ 50%. Această măsură considerăm că atinge direct și profund negativ aceste categorii profesionale”, afirmă președintele Colegiului Medicilor Suceava.

Mai mult, dr. Hâncu este de părere că această măsură va accentua deficitul deja cronic de medici, atât prin descurajarea tinerilor să opteze pentru o profesie în sistemul de sănătate, cât și înlăturarea medicilor existenți, prin ajungerea în  incapacitatea de a susține cheltuielile cabinetelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Medicilor Suceava anunță că susține „orice formă de protest” la care vor recurge medicii din ambulatoriu și medicii de familie.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiul Medicilor Suceava anunță că susține „orice formă de protest” la care vor recurge medicii din ambulatoriu și medicii de familie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei