Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 11 (8540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Vama Siret este blocată de fermieri de luni după-amiază. Șoferii de tir ucraineni sunt revoltați și amenință că vor bloca și ei E85

Marţi, 16 Ianuarie 2024 (18:49:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Vama Siret este blocată de fermierii din Suceava și Botoșani de luni după-amiază, iar oamenii par mai hotărâți ca niciodată să nu cedeze până nu vor obține tot ceea ce le cer guvernanților. Zeci de utilaje agricole și tractoare au stat în noaptea de luni spre marți pe drumul european 85, care face legătura cu Ucraina, iar circulația a fost permisă doar pentru vehicule care fac transport de persoane. Nemulțumiți că autoritățile nu iau măsuri pentru a opri importurile de cereale din Ucraina, bunuri care vin la prețuri mult mai mici decât cele din România, fermierii au decis să blocheze Vama Siret, dar nu temporar, așa cum s-a întâmplat la finalul săptămânii trecute, ci cu caracter permanent. Așa se face că de luni, din jurul orei 14.00, circa 300 de tractoare au ocupat trei din cele patru benzi ale drumului european 85. Din acel moment, nici un tir sau vreo mașină de transport marfă nu a mai putut tranzita punctul de frontieră de la Siret pe nici un sens. În aceste condiții, coada de tiruri formată pe drumul european 85 atingea mai bine de 5 kilometri și era în creștere. Fermierii, cărora li s-au alăturat și o parte dintre transportatorii auto, spun că nu vor mai pleca acasă până nu vor primi garanții certe de protecție din partea Guvernului.

 

·        Răscoala șoferilor de tir ucraineni

 

Zeci de șoferi de tir ucraineni care au rămas blocați în România ca urmare a protestului fermierilor din Vama Siret s-au răsculat luni după-amiază. Aceștia s-au adunat marți după-amiază în zona centrală a orașului Siret, nemulțumiți că nu pot trece frontiera blocată și cer autorităților române să găsească soluții pentru rezolvarea crizei. Șoferii ucraineni care sunt blocați pe drumul european 85 și-au lăsat tirurile și au venit pe jos în număr mare în centrul orașului Siret. Aceștia reclamă că nu mai au motorină și hrană, dar și lipsa unor toalete, și spun că o parte din marfa transportată este perisabilă și se poate strica. O delegație a șoferilor ucraineni a mers să discute cu fermierii care blochează Vama Siret, dar cele două părți nu au ajuns la nici un consens.

În jurul orei 16.00, șoferii ucraineni au plecat înapoi la tiruri, dar au anunțat că miercuri dimineață vor bloca și ei drumul european 85 dacă nu li se va permite să treacă frontiera. Practic, cele două tabere se află de o parte și de alta a orașului Siret. Coloana de tiruri ucrainene este înainte de intrarea în Siret, iar fermierii se află la ieșirea din oraș, spre vamă. Pentru a evita o întâlnire directă între fermierii români și șoferii ucraineni, la Siret au fost masate importante forțe de poliție și jandarmerie, care sunt pregătite să intervină în cazul în care situația va escalada.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vama Siret este blocată de fermieri de luni după-amiază. Șoferii de tir ucraineni sunt revoltați și amenință că vor bloca și ei E85.
 Vizualizări articol: 1217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vama Siret este blocată de fermieri de luni după-amiază. Șoferii de tir ucraineni sunt revoltați și amenință că vor bloca și ei E855.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei