Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 11 (8540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Călugăr reținut în arest pentru omor după ce și-a bătut amicul de pahar

Marţi, 16 Ianuarie 2024 (11:44:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caz șocant la schitul de călugări din satul Manolea, comuna Forăști.

Un călugăr în vârstă de 73 de ani a ajuns în arest, suspect de omor, după ce un bărbat în vârstă de 58 de ani, care a fost oaspetele lui la schit, a decedat iar medicii legiști au identificat urme clare ale unei agresiuni.

Florentin Rusu, în vârstă de 58 de ani, din satul Manolea, a ajuns la Spitalul municipal Fălticeni, duminică după-amiază, în comă de gradul IV și în stop respirator. Bărbatul de 58 de ani a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, însă nu a mai putut fi salvat.

În prima fază a sesizării cazului la poliție varianta era că bărbatul a căzut jos pe fondul consumului de alcool. Pe parcursul cercetărilor au apărut însă suspiciuni.

Din cercetări a rezultat că bărbatul în vârstă de 58 de ani plecase de acasă de sâmbătă seară, împreună cu fratele său la schitul de călugări din satul Manolea. Acolo, așa cum făceau adesea, au băut cu Iacob Stafie, călugăr la schit, care are 73 de ani. La un moment dat, pe parcursul nopții, fratele a plecat, astfel că au rămas împreună doar călugărul de 73 de ani și Florentin Rusu, în vârstă de 58 de ani.

Călugărul le-a relatat ulterior polițiștilor că a avut un conflict cu Rusu, care s-a apucat în toiul nopții să dea drumul animalelor din grajd, l-a îmbrâncit iar Rusu ar fi plecat spre casă. Doar că bărbatul de 58 de ani nu a ajuns prea departe, căzând jos, la ieșirea din curtea schitului. Abia duminică dimineață, bărbatul de 58 de ani a fost ridicat de unde căzuse de membri familiei și dus acasă, în stare de inconștiență.

Duminică seară, la 22.30, Florentin Rusu a murit la Spitalul Județean Suceava. Cea mai gravă leziune era un traumatism cranio-cerebral. 

Luni, în cadrul anchetei, au rezultat suspiciuni cu privire la comiterea unei fapte cu violență.

Călugărul a fost audiat, nu a recunoscut mare lucru, dar la autopsie s-au găsit indicii clare ale unei bătăi în toată regula.

Judiciariștii de la Serviciul de Investigații Criminale, care fac cercetări sub coordonarea unui procuror criminalist, au stabilit că, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, pe fondul consumului de alcool, între cei doi a avut loc un conflict iar călugărul l-ar fi lovit în mod repetat pe amicul de pahar, cu pumnii și picioarele.

Bărbatul de 58 de ani a fost călcat în picioare la propriu și a suferit grave leziuni la cap.

Călugărul Iacob Stafie, în vârstă de 73 de ani, a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de omor și reținut pentru 24 de ore în arestul Inspectoratului de Poliței Județean Suceava.

Ancheta continuă și este probabil ca bărbatul de 73 de ani să fie prezentat în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călugăr reținut în arest pentru omor după ce și-a bătut amicul de pahar.
 Vizualizări articol: 3682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Călugăr reținut în arest pentru omor după ce și-a bătut amicul de pahar3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei