Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 295 (8519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Noian de infracțiuni pentru blocul construit de Bogdan Pascari sub ochii îngăduitori ai autorităților sucevene

Vineri, 15 Decembrie 2023 (10:43:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un adevărat noian de infracțiuni va fi analizat de anchetatori în cazul blocului construit în cartierul Zamca de către dezvoltatorul imobiliar Bogdan Pascari, de la Alpha House, sub ochii îngăduitori ai celor de la Serviciul de Urbanism din Primăria Suceava și de la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) Suceava. În dosar sunt deja 14 suspecți, inclusiv angajați ai Primăriei Suceava și ai ISC, dar și alți experți care și-au pus semnătura pe diferite documente de recepție a lucrărilor și nu numai. Infracțiunile care îi vizează pe cei 14 sunt de fals intelectual în formă continuară,complicitate la fals intelectual în formă continuară, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals în formă continuată.

Pentru documentarea acestor fapte, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și polițiștii Biroului Rutier, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata și al celor de la Serviciul de Acțiuni Speciale Suceava și al jandarmilor din cadrul IJJ Suceava, au pus în executare un număr de 9 mandate de percheziție. Aceste acțiuni s-au derulat la domiciliile unor persoane fizice (suspecți și persoane fără calitate procesuală) și sediile unor societăți comerciale din Suceava, respectiv Mitocu Dragomirnei și Ipotești.

”Cu ocazia activităților desfășurate au fost ridicate mai multe înscrisuri, dispozitive electronice și medii de stocare care vor fi examinate în condiții procesuale și vor completa probatoriul administrat în cauză. Perchezițiile au vizat documentarea activității de autorizare, edificare, recepție, intabulare și vânzare, cu referire la un imobil construit pe raza municipiului Suceava, unde există indicii rezonabile că nu au fost respectate condițiile de avizare impuse de poliția rutieră potrivit legislației incidente și există deficiențe în activitățile ulterioare privind recepția la terminarea lucrărilor și eliberarea unor înscrisuri de către autorități publice cu implicare în domeniul autorizării și controlului calității în construcții”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Totul ar fi plecat de la mai multe plângeri penale depuse împotriva lui Bogdan Pascari, pe motiv că acesta nu a respectat prevederile din contractele prin care a vândut apartamente din blocul respectiv, inclusiv cu locuri de parcare, care ulterior s-au volatilizat. Din informațiile pe care le avem, nu este singurul dezvoltator imobiliar care ar fi beneficiat de îngăduința unor funcționari din Primăria Suceava și alte instituții cu atribuții de control pe linia construcțiilor de imobile, motiv pentru care în perioada următoare vom analiza și modul în care s-au respectat autorizațiile emise. Sunt informații numeroase că exista o practică aproape generalizată din a obține autorizație, de exemplu, pentru un bloc cu șase etaje, iar la final acesta avea 8 sau chiar 9. Sunt multe aspecte de clarificat, mai ales că boom-ul imobiliar pare să fi devenit principalul mod în care se câștigă banii în municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noian de infracțiuni pentru blocul construit de Bogdan Pascari sub ochii îngăduitori ai autorităților sucevene.
 Vizualizări articol: 4569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Noian de infracțiuni pentru blocul construit de Bogdan Pascari sub ochii îngăduitori ai autorităților sucevene5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei