Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 295 (8519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Loc de joacă cu teren de 658 mp, donat Primăriei Suceava de General Construct

Vineri, 15 Decembrie 2023 (13:45:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Patrimoniul municipiului Suceava va crește cu un teren situat în cartierul Zamca, la marginea viitoarei zone de agrement din pădurea-parc, pe care este deja amenajat un loc de joacă cu o suprafață de 126,4 mp, dar care ar putea fi extins, la o viitoare modernizare.

Interesant este faptul că respectivul loc de joacă, cu tot cu terenul din jurul său, a fost donat de către o societate comercială – General Construct SA, care l-a amenajat odată cu construirea ansamblului rezidențial ANI, de după Casa de Pensii.

Acceptarea donației s-a făcut în cadrul ședinței de Consiliu Local de joi, 14 decembrie, numai valoarea locului de joacă fiind de 27.000 de lei, plus TVA, în vreme ce și terenul de 658 mp are o valoare considerabilă.

„Legislația în privința locurilor de joacă a devenit mult mai strictă, iar dezvoltatorul imobiliar are alte treburi decât să angajeze om autorizat să se ocupe de întreținerea acestora și de conformarea la noile reguli. Acolo este un cartier cu oameni tineri, care au nevoie de locul de joacă, în ideea asta ar fi bine să îl luăm, să facem demersurile necesare pentru a fi conform cu condițiile ISCIR și să fie pus la dispoziție sucevenilor”, a explicat primarul Ion Lungu.

Donația a stârnit o serie de comentarii pe tema locurilor de joacă din municipiu care necesită a fi modernizate, în vreme ce altele urmează a fi dezafectate, dar la vot a fost unanimitate, toți cei 21 de aleși locali prezenți votând „pentru”.

Inclusiv cheltuielile întocmirii actelor de donație, la notar, vor fi suportate tot de General Construct, principalii beneficiari fiind sucevenii din cadrul cartierului ANI rezidențial, dar și cei din alte zone, care pot veni acolo cu copiii la joacă, mai ales că în câțiva ani păduricea Zamca va deveni una dintre principalele zone de atracție pentru petrecerea timpului liber.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Loc de joacă cu teren de 658 mp, donat Primăriei Suceava de General Construct.
 Vizualizări articol: 1461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Loc de joacă cu teren de 658 mp, donat Primăriei Suceava de General Construct5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei