Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 295 (8519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nimeni nu o să mai pupe calificarea în grupe!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a încheiat faza grupelor în Liga Campionilor, dar s-a încheiat de tot, gata! Adică de la anul nu vom mai avea grupe, ci un sistem care ne va aduce aminte de actualul format al Cupei României, cel atât de hulit de oameni aflați în interiorul fenomenului, dar și de suporteri. Nu intru acum în detalii, avem tot timpul până în toamna viitoare, sunt convins că va fi distractiv.

Până atunci, ce ne-a oferit această ultimă ediție cu grupe? Ar fi câteva chestiuni interesante. În primul rând, marele Premier League pierde jumătate dintre echipe, dar nu le pierde numai pentru Liga Campionilor, ci pentru toată primăvara europeană, căci Manchester United și Newcastle au terminat pe ultimul loc în grupele lor! Hai că de la MU te puteai aștepta (ce impietate, dar și cât adevăr, nu găsiți?), în schimb ”coțofenele”, ticsite cu jucători care mai de care mai scumpuți, au avut puzderie de momente favorabile pentru a reuși. După corecția memorabilă administrată celor de la PSG, mingea a refuzat să mai intre cu Dortmund, apoi a fost acel gol egalizator al lui Mbappé la Paris în minutul 90+8, pentru ca totul să culmineze cu inversiunea pauză/final de miercuri seară, cu Milan! Trebuie spus că victoria i-ar fi calificat pe englezi, căci la egalitate de puncte cu PSG ar fi primat acel neverosimil 4-1 din insulă! Cine ar fi crezut atunci, la început de octombrie, că aceea va rămâne unica lor victorie în grupă? Se vede treaba că experiența în această competiție chiar înseamnă ceva, nu degeaba s-a chinuit City vreo 10 ani să-și adjudece ”urecheata”... Valabil și pentru Dortmund, în care nu credeam deloc după cât de debil se prezintă în Bundesliga, dar care iată că a câștigat această grupă, cea mai grea din acest ultim sezon clasic!

Trecând la statistică minoră, niciunul dintre Top 5 campionate nu e integralist, adică nu merge mai departe cu toate echipele. De englezi am pomenit, spaniolii au pierdut-o pe Sevilla, dar restul de 4 echipe au încheiat ca lideri, italienii continuă cu 3 locuri secunde, dar fără Milan, nemții au și ei 3 echipe, doar Union Berlin fiind rătăcită prin zonă, în timp ce francezii pare că se întorc în vremurile în care nu contau: din numai două echipe, abia a trecut PSG, pe brânci.

În fine, să salutăm și fotbalul mic, dar simpatic: Antwerp a câștigat primele puncte la potou, și nu oricum, ci bătând-o pe... Barcelona (!), în timp ce FC Copenhaga trece de grupe pentru prima dată în istorie! Era și ultima dată când mai putea s-o facă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nimeni nu o să mai pupe calificarea în grupe!.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Nimeni nu o să mai pupe calificarea în grupe!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei