Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 291 (8515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studenții mediciniști organizează în această săptămână o campanie de donare de sânge cu surprize pentru donatori

Luni, 11 Decembrie 2023 (15:46:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenții mediciniști organizează, în perioada 11-15 decembrie a.c., o campanie de donare de sânge, în cadrul căreia voluntarii echipei „Donează sânge, fii erou!” Suceava vor oferi surprize donatorilor. Coordonatoarea proiectului „Donarea ta, salvarea mea!” la Suceava, Alexandra Verdeș, voluntar în cadrul Societății de Studenți Mediciniști Iași, a informat, printr-un comunicat de presă, că echipa de voluntari va fi prezentă la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava, bulevardul 1 Mai, nr. 11, de luni până vineri, între orele 7:30-13:00, asistând personalul și oferind surprize donatorilor.

Alexandra a amintit că donatorii de sânge obțin bonuri de masă în valoare de 67 de lei, adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă/unitatea de învățământ și o reducere de 50% la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun.

„Prin campania noastră ne propunem să promovăm donarea de sânge în Suceava și astfel să contribuim la ameliorarea acestei probleme de sănătate publică. Invităm astfel toți donatorii să își arate iubirea pentru comunitate și să doneze sânge”, a declarat Alexandra Verdeș.

Ea a subliniat că lipsa sângelui este o importantă problemă a sistemului medical din România, sângele neavând substitut, și că în spitale este necesar un flux constant de donatori de sânge. „Transfuziile sanguine sunt esențiale pentru pacienții care suferă de boli precum anemii severe sau diferite forme de cancer și cei implicați în accidente”, a spus Alexandra.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge sunt: vârsta între 18-60 ani; greutatea peste 50 kg; să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase etc.); să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere); să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile; să nu urmați vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate); să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni; să nu fiți în perioada menstruală (sau cu 5 zile înainte sau după); să nu consumați alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48h înaintea donării.

„Donează sânge, fii erou!” este un proiect al organizației studenților mediciniști Cluj-Napoca, parte a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH) din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations. Proiectul este susținut de către Ministerul Sănătății, Institutul Național de Transfuzie Sanguină ”Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenții mediciniști organizează în această săptămână o campanie de donare de sânge cu surprize pentru donatori.
 Vizualizări articol: 854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenții mediciniști organizează în această săptămână o campanie de donare de sânge cu surprize pentru donatori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei