Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 291 (8515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Public numeros și ropote de aplauze, la evenimentul „Armonii Urbane”, organizat la USV

Luni, 11 Decembrie 2023 (16:47:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Evenimentul „Armonii Urbane” (Café concert, jazz și lăutărească), organizat la USV, la sfârșitul săptămânii trecute, s-a bucura de un public numeros, care i-a răsplătit pe artiști cu ropote de aplauze. „Un concert unic, în care jazzul și muzica lăutărească s-au îmbinat într-o simfonie de neuitat”, au spus spectatorii, care au apreciat colaborarea dintre Asociația Institutul Bucovina, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Biserica Evanghelică din Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Ryma Association, Partida Romilor „Pro Europa” Suceava și Radio AS Suceava, cei care au pus bazele evenimentului.

Acțiunea muzicală de la Auditorium „Joseph Schmidt” s-a desfășurat sub îndrumarea inspectorului școlar pentru educația romilor din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, prof. Lucian Dimitriu, cu sprijinul logistic al Corinei Derla, curator la Biserica Evanghelică din Suceava.

Bucurie și armonie au oferit artiștii: Dragoș Bidirel (pian), Neculai Crețu (flaut), Ovidiu Svart (nai), Mihaela Svart (vioară) și Milu Baicu (percuție). De asemenea, evenimentul a fost îmbogățit de prezența unui invitat surpriză, Ioan Ștefan Cigu, un violonist recunoscut pentru măiestria sa atât în România, cât și în străinătate, care a captivat și emoționat publicul prin interpretarea sa. În cadrul evenimentului, o seară memorabilă, artiștii au fost onorați cu premii oferite de către Partida Romilor „Pro Europa” Suceava, fiind recunoscută, astfel, contribuția lor în promovarea artei și culturii.

Tot în cadrul spectacolului de vineri, 8 decembrie 2023, a fost sărbătorit și maestrul Dragoș Bidirel, care a împlinit pe 1 decembrie 2023 frumoasa vârstă de 75 de ani. Publicul l-a felicitat și i-a cântat „La mulți ani!”. Artistul de etnie romă a primit o plachetă de excelență din partea Partidei Romilor „Pro Europa” Suceava, înmânată de către Oana Solovăstru, secretar general al asociației. „Evenimentul <Armonii Urbane> a adunat peste 240 de spectatori, demonstrând aprecierea comunității sucevene pentru astfel de inițiative culturale și muzicale. Organizatorii transmit mulțumiri tuturor celor implicați și așteaptă cu nerăbdare să vă aibă alături la următoarele evenimente”, a spus Petru-Vasile Gafiuc, președinte al Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Public numeros și ropote de aplauze, la evenimentul „Armonii Urbane”, organizat la USV.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Public numeros și ropote de aplauze, la evenimentul „Armonii Urbane”, organizat la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei