Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 274 (8498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Școala Gimnazială ,,Nicolae Labiș” Mălini – gazda Cercului pedagogic al bibliotecarilor școlari din județ

Marţi, 21 Noiembrie 2023 (10:39:33)

La finele săptămânii trecute, Școala Gimnazială ,,Nicolae Labiș” Mălini a fost gazda Cercului pedagogic al bibliotecarilor școlari/profesorilor documentariști/responsabililor de structură info-documentară din județul Suceava, eveniment educațional cu tema „Biblioteca școlară/CDI (Centre de Informare și Documentare) – spațiu esențial al educației”.

Obiectivele urmărite au fost: dezvoltarea prin biblioteca școlară/CDI a unei culturi valoroase bazate pe principiile fundamentale ale educației: adecvarea la nevoile de învățare ale elevilor, flexibilitate, calitate și colaborare; dezvoltarea abilităților socio-emoționale ale elevilor; folosirea strategiilor didactice și de interacțiune educațională relevante de integrare a culturii lecturii ca parte a procesului de atingere a profilului de formare.

Evenimentul a avut o agendă bogată, care a oferit informații despre biblioteca școlară/CDI și impactul acesteia asupra rezultatelor elevilor.

Din partea IȘJ Suceava a fost prezentă insp. școlar prof. Mihaela Acatrinei și din partea Casei Corpului Didactic ,,George Tofan” Suceava, prof. Daniela Argatu, coordonator biblioteci școlare/CDI.

„Participanţii la eveniment au fost impresionați de ospitalitatea directoarei prof. Angelica Ștefănoaia și de programul deosebit de bine conceput de către bibliotecar Alina Marcela Sava”, a arătat Daniela Argatu.

Din program:

-          Prezentarea bibliotecii Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Labiș” Mălini

-          Monolog ,,Biblioteca”

-          Prezentare „Biblioteca școlară - spațiu esențial al educației”

-          Prezentarea Clubului de robotică CODE Kids - Echipa Cercetașii (CODE Kids, un proiect al Fundației Progress)

-          Recital de poezie, creație proprie a elevilor clasei a VII-a A, prof. coordonator de limba și literatura română Nicoleta Tofănel

-          Miniscenetă ,,Păcălici și Tîndăleț”, de Nicolae Labiș,  prof. coordonatori: prof. învățământ primar Anișoara Teișanu, prof. învățământ primar Monica Lehaci

-          Moment artistic oferit de Grupul Școlii Mălini - ,,Plaiuri mălinene”, prof.coordonator Claudia Axinte

-          Miniscenetă „ECO ATITUDE” și prezentare de carte ,,UMBRA”, de Yael Hassan, Rachel Hausfater, ediție bilingvă, prof.coordonator de limba franceză Rodica Corduneanu

-          Scenetă ,,Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”, de Matei Vișniec, prof.coordonator de limba și literatura română Angelica Murărașu

-          ,,Jurământ la Putna” - Grupul vocal instrumental Suha cu un scurt moment folk inspirat din poezia labișiană, prof.coordonator de limba și literatura română Liliana Aurica Popescu și prof. Ioan Ilica

-          Recitare monolog ,,Păpușa de cârpă”, de Gabriel Garcia Marquez, de către Roberta Patrisya Ștefănoaia.

Au urmat dezbaterile și vizita documentară ”Pe urmele lui Alexandru Lăpușneanu la Mănăstirea Slatina”.

„Dorim să mulțumim tuturor pentru organizare, prezență, implicare și atmosfera incredibil de plăcută și relevantă pentru o bibliotecă vie. Îi mulțumim pentru sprijin deosebit: doamnei inspector școlar IȘJ Suceava - prof. Mihaela Acatrinei; pentru dedicare și susținere doamnei director a Școlii Gimnaziale <Nicolae Labiș> Mălini - prof. Angelica Ștefănoaia; doamnei bibliotecar școlar Alina Marcela Sava, care a conceput și organizat atât de inspirațional și de generos proiectul acestui cerc; pentru o colaborare excelentă Primăriei și Consiliului Local al comunei Mălini; pentru popas de suflet și cuvânt de învățătură: Mănăstirii Slatina; pentru starea de bine, sponsorizare și susținere: antreprenorilor locali și CAR Învățământ Fălticeni - filiala Mălini; pentru susținerea generoasă, pentru al doilea an consecutiv, cu alte 50 de stick-uri cu un conținut valoros pentru noi (Cămașa bucovineană cu altiță în patrimoniul de valori UNESCO): Asociației Institutul Bucovina și domnului Ion Mihail Spînu – expert-conservator al Ministerului Culturii; pentru resursa educațională (Fluturel – album) donată tuturor bibliotecilor școlare: prof. dr. UVT - M.A. Christi, prospector IRSCA - Gifted Education; Fundației NABU (donație de cărți bilingve pentru elevi); tuturor profesorilor din această școală și din structurile arondate; colegilor noștri prezenți, într-un număr atât de mare, și, nu în ultimul rând, tuturor elevilor care ne-au convins că <Biblioteca școlară/CDI este un spațiu esențial al educației>”, a punctat Daniela Argatu.

„Am avut certitudinea că biblioteca școlară/CDI reprezintă acea structura info-documentară esențială, activă și versatilă dintr-o unitate de învățământ, care trebuie să se adapteze continuu, să fie liantul între mediul educațional și comunitate deoarece poate contribui în cel mai frumos și profund mod la îmbogățirea cu valori autentice, durabile”, a mai punctat Daniela Argatu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școala Gimnazială ,,Nicolae Labiș” Mălini – gazda Cercului pedagogic al bibliotecarilor școlari din județ.
 Vizualizări articol: 1082 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Școala Gimnazială ,,Nicolae Labiș” Mălini – gazda Cercului pedagogic al bibliotecarilor școlari din județ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei