Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 274 (8498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șeful CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat că autostrada Pașcani – Suceava a primit acordul de mediu și urmează studiul de fezabilitate

Marţi, 21 Noiembrie 2023 (13:35:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a anunțat marți, la Suceava, că a fost emis avizul de mediu pentru tronsonul de autostradă A7 de la Pașcani la Siret. Cristian Pistol a participat la o ședință organizată de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în cadrul căreia a fost prezentat stadiul proiectelor la Autostrada A7 pentru tronsoanele Pașcani - Suceava și Suceava - Siret.

În cadrul ședinței, Cristian Pistol a spus că în cursul zilei de marți a fost emis acordul de mediu pentru această investiție, iar studiul de fezabilitate pentru tronsonul Pașcani Suceava va fi finalizat până la finalul acestui an. „Practic putem finaliza anul acesta Studiul de Fezabilitate pentru acest sector cu o lungime de 61,97 km, iar după aprobarea indicatorilor tehnico-economici vom intra în faza de elaborare a proiectului tehnic și ulterior de execuție a lucrărilor. Și vreau să îi mulțumesc pe această cale domnului ministru ale mediului, Mircea Fechet, care personal m-a înștiințat despre emiterea acordului și mi l-a înmânat. Deci prinde contur inclusiv acest lot care în momentul de față spun că este foarte aproape de aprobare”, a spus directorul CNAIR.

El a adăugat că și sectorul A7 de la Suceava la Siret avansează bine, iar la începutul anului viitor urmează să fie finalizat Studiul de Fezabilitate, după obținerea acordului de mediu. „Și acest proiect, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici, va intra în faza de elaborare a proiectului tehnic și ulterior a execuției lucrărilor pe cei 55,7 km. Cu aceste două secțiuni putem spune că întreaga A7 (de la Ploiești la Siret) va fi finalizată într-un orizont de timp predictibil. A7, această veritabilă coloană vertebrală rutieră a Regiunii Moldova, va permite o dezvoltare economică accelerată a zonei și recuperarea decalajelor față de alte regiuni”, a precizat Cristian Pistol.

El a ținut să îi mulțumească președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, pentru implicarea în finalizarea documentațiilor necesare în vederea urgentării proiectelor pentru tronsonul autostrăzii A7 de la Pașcani la Siret. „Vreau să îi mulțumesc în mod deosebit domnului președinte Gheorghe Flutur pentru implicarea pe care a avut-o și sprijinul pe care ni l-a acordat în mod continuu în îndeplinirea obiectivelor, respectiv a studiilor de fezabilitate. Au fost multe greutăți întâmpinate cu proprietarii, cu identificarea lor, cu realizarea studiilor de teren, lucruri în care dânsul alături de echipa lui s-a implicat în mod direct și ne-a sprijinit activitatea în așa fel încât să putem vorbi acum de aceste faze avansate ale acestor documentații tehnico-economice”, a spus șeful CNAIR.

El a adăugat că în discuțiile avute marți la Suceava, Consiliul Județean și-a manifestat interesul pentru derularea în parteneriat și a altor obiective de infrastructură din Bucovina, printre care secțiunea de autostrada Suceava - Gura Humorului care va asigura o legătură de mare viteză între A7 și A14 (autostrada Nordului).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șeful CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat că autostrada Pașcani – Suceava a primit acordul de mediu și urmează studiul de fezabilitate.
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șeful CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat că autostrada Pașcani – Suceava a primit acordul de mediu și urmează studiul de fezabilitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei