Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 252 (8476)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Suceveancă, bursieră a Guvernului francez, invitată la După-amiezile francofone

Joi, 26 Octombrie 2023 (13:46:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O absolventă a promoției 2023 a Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” din municipiul Suceava, Paola Moraru, studentă în anul I la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a împărtășit elevilor experiența de bursieră a Guvernului francez, în cadrul După-amiezilor francofone.

Studenta le-a vorbit elevilor claselor a IX-a C și a IX-a F despre concursul „Le français, mon amour”, organizat în luna iunie 2023, pentru a sărbători 140 de ani de existență a conceptului și a instituției Alianței Franceze, Rețeaua Alianțelor Franceze din România.

Paola Moraru și-a adjudecat premiul cel mare, un stagiu de formare în Franța, propus de Institutul din Touraine, în colaborare cu Universitatea din Tours. În perioada 13 - 26 august 2023, eleva a urmat cursuri intensive de limba franceză.

Cu ajutorul fotografiilor, luni, 23 octombrie 2023, elevii Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” au urmărit parcursul academic și au intrat în atmosfera de poveste a regiunii care adăpostește castelele de pe Valea Loarei.

La final, studenta a subliniat că participarea la activitățile Alianței Franceze din Suceava a ajutat-o să-și îmbunătățească CV-ul și i-a oferit numeroase oportunități de dezvoltare personală și profesională.

 „Întâlnirea și-a atins scopul, stârnirea curiozității și a interesului unei noi generații de boboci pentru cultura franceză. Activitatea a fost interactivă, elevii au adresat numeroase întrebări și au aflat că datorită Alianței Franceze, limba franceză te duce mai departe și deschide orizonturi nebănuite”, au transmis organizatorii.

Activitatea a fost organizată de Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” din Suceava, coordonată de profesoara Hetriuc Maria-Cristina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveancă, bursieră a Guvernului francez, invitată la După-amiezile francofone.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceveancă, bursieră a Guvernului francez, invitată la După-amiezile francofone0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei