Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 252 (8476)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Expoziția de artă „Expresii ale războiului din Ucraina prin artă”, la Suceava

Joi, 26 Octombrie 2023 (16:01:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Lucrări de artă purtând semnătura mai multor femei din Ucraina, refugiate temporar la Suceava, au fost expuse la sediul IsraAID, Centrul Comunitar Suceava (str. Petru Rareș, nr. 45), reunite sub genericul Expoziția de artă interactivă – „Expresii ale războiului din Ucraina prin artă”.

Expoziția este rezultatul uneia dintre multele activități întreprinse de reprezentanții sucursalei sucevene a ONG-ului, activități de sprijin și suport pentru refugiații care au fugit de atrocitățile războiului.

Este o expoziție de artă care servește și ca instrument de exprimare, de vindecare și totodată de incluziune pentru cei care au contribuit cu lucrări.

„Expoziția ne îndeamnă la introspecție și colaborare colectivă, permițând participanților să imagineze un viitor mai luminos prin artă. Oferă spațiu pentru a împărtăși experiențe provocatoare, pentru a exprima aspirații și pentru a-i inspira pe alții, întruchipând puterea unității în fața adversității.

Ca parte a proiectului <Protection Ukraine>, expoziția de artă <Vivid Visions> este un proiect care promovează speranța și solidaritatea, servind drept platformă pentru exprimarea creativă a celor afectați. Aceasta încurajează autoreflecția și susținerea colectivă, oferindu-le participanților posibilitatea de a-și imagina un viitor diferit, un viitor mai bun, prin intermediul artei. Expoziția oferă un spațiu în care experiențele dificile să fie împărtășite, să se exprime speranțe și să-i inspire pe alții. În același timp, arta unește poveștile și experiențele diferite ale femeilor prin artă, în locuri care pentru multe dintre ele au devenit o casă temporară, un nou cămin”, au menționat organizatorii.

De asemenea, psih. Gianina Mamciuc, coordonatoarea Centrului Comunitar Suceava, a arătat că expoziția va fi deschisă până pe 10 noiembrie, de luni până vineri, 10:00-12:00 și 17:00-18:30.

„După-amiază, vom avea întâlniri în cadrul cărora oricine dorește se poate alătura atelierelor de artă”, a menționat psih. Mamciuc.

Potrivit acesteia, de la înființare, în martie 2022, Centrul Comunitar Suceava și-a propus să reprezinte un spațiu sigur în care cei veniți de peste graniță să beneficieze de suport psiho-social, de sprijin și consiliere, un spațiu primitor pentru a-și împărtăși emoțiile și sentimentele sub supravegherea mai multor specialiști care abordează tehnici diverse (artă, ateliere de gătit, muzică etc.).

 

”Un spațiu care permite ca vocile să se facă auzite”

 

La vernisajul expoziției de miercuri, 25 octombrie, au luat parte reprezentanți ai centrului, beneficiari, parteneri și colaboratori, prieteni și susținători ai proiectului.

„Vivid Visions creează un spațiu care permite ca vocile să se facă auzite și pentru a conecta refugiații ucraineni cu comunitatea locală”, au menționat organizatorii.

Organizația mamă, sub umbrela căreia s-au desfășurat activitățile de la Suceava - IsraAID Germany e.V. - este o organizație germană de ajutorare care oferă ajutor de urgență și reabilitare prin acoperirea nevoilor psihosociale și fizice în toate etapele crizelor umanitare și are ca scop asigurarea unor comunități reziliente și autosusținute.

IsraAID Germany e.V. oferă ajutor umanitar pentru populația afectată de războiul din Ucraina și refugiată în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția de artă „Expresii ale războiului din Ucraina prin artă”, la Suceava.
 Vizualizări articol: 893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Expoziția de artă „Expresii ale războiului din Ucraina prin artă”, la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei