Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 252 (8476)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Secția de terapie intensivă neonatală de la Spitalul Clinic de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, conectată la rețeaua națională de telemedicină

Joi, 26 Octombrie 2023 (15:17:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secția de terapie intensivă neonatală de nivel III din Suceava a fost conectată la rețeaua națională de telemedicină prin programul „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” inițiat de Fundația Vodafone România. Aceasta este una dintre cele 17 secții de terapie intensivă neonatală de nivel III incluse în rețeaua națională de telemedicină în această etapă a programului, finanțată de Fundația Vodafone România cu 250.000 de euro și derulată de ACV România (Asociația Cristi Vasiliu), au informat, joi, reprezentanții fundației, printr-un comunicat de presă.

În secția Neonatologie a spitalului sunt internați anual în jur de 3.800 de nou-născuți, dintre care în jur de 450 în secția de terapie intensivă neonatală. Secția are 72 de paturi, dintre care 10 paturi în secția de terapie intensivă neonatală, 15 paturi în compartimentul prematuri și 47 de paturi în compartimentul rooming-in. Până la sfârșitul lunii septembrie a acestui an, în secția de terapie intensivă neonatală au fost internați 330 de nou-născuți.

„Sistemul de telemedicină ne permite să ne conectam în timp real cu colegii din alte maternități similare și să obținem rapid o a doua opinie medicală în cazurile dificile. Tot prin acest sistem avem acces la cursuri, conferințe și congrese de neonatologie. Sperăm ca în viitorul apropiat și maternitățile de grad I și II din județ să dispună de acest sistem și astfel să putem gestiona mai ușor transferurile pentru a evita aglomerația din compartimentul de terapie intensivă”, a declarat dr. Dana Murariu, șefa secției de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava.

Cele 17 secții nou incluse în rețeaua de telemedicină se află în spitale din București, Bacău, Galați, Oradea, Sibiu, Târgovişte și Timișoara.

„Prin intermediul sistemului de telemedicină, medicii se pot conecta rapid cu specialiști din alte unități sanitare aflate în țară sau străinătate, pot transmite date medicale securizate, pot dezbate un diagnostic și cere o a doua opinie, pot decide dacă pacientul trebuie transferat la o unitate de rang superior sau poate fi tratat în secția în care se află. Acest schimb de informații accelerează luarea deciziilor medicale pentru cei peste 6.000 de nou-născuți cu afecțiuni medicale grave internați anual în secțiile de nivel III, pentru care timpul este adesea un factor critic între viață și moarte”, se arată în comunicatul remis de Vodafone.

De asemenea, se evidențiază că România are cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeana (UE), cu 5,6 decese la 1.000 de nașteri vii, aproape dublu față de rata mortalității infantile în UE, care este de 3,4 decese la 1.000 de nașteri vii. Doar în 14 orașe din țară, acolo unde există secții de nivel III, dotate cu aparatura necesară terapiei intensive, nou-născuții cu probleme majore pot primi îngrijire adecvată. Bebelușii cu riscuri majore nu pot fi tratați în restul de 169 de secții și compartimente de neonatologie de nivel I și nivel II și trebuie transferați spre secțiile de nivel III. Pentru unii dintre ei, transferul înseamnă o întârziere a intervenției medicale și poate avea consecințe fatale. Totodată, locurile din unitățile cu nivel III de competențe de îngrijire medicală în neonatologie sunt limitate și pot prelua cazurile doar în funcție de disponibilitate.

Fundația Vodafone România este o organizație neguvernamentală românească înființată în 1998, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operațiunile comerciale ale companiei Vodafone România.

ACV România (Asociația Cristi Vasiliu) afirmă că dorește să contribuie la scăderea numărului copiilor care mor în fiecare an înainte de a împlini vârsta de 1 an: „Facem asta prin dotarea și modernizarea secțiilor de terapie intensivă nou-născuți din România, dar și prin proiectul de construire de la 0 a unei noi secții de terapie intensivă nou-născuți la Târgu-Mureș”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secția de terapie intensivă neonatală de la Spitalul Clinic de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, conectată la rețeaua națională de telemedicină.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secția de terapie intensivă neonatală de la Spitalul Clinic de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, conectată la rețeaua națională de telemedicină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei