Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 251 (8475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iubitul judecătoarei de la Tribunalul Suceava, arestată pentru mai multe acuzații, rămâne și el după gratii

Miercuri, 25 Octombrie 2023 (11:05:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iubitul judecătoarei Ana Maria Chirilă, de la Tribunalul Suceava, rămâne și el după gratii. Un complet de drepturi și libertăți de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația depusă de Ciprian Cotoară, din Solca, astfel încât acesta rămâne în arest preventiv.

Procurorii susțin că acesta a cerut și a primit de la o persoană suma de 30.000 de euro, în perioada octombrie – noiembrie 2021, pentru a-și exercita influența asupra magistraților de la Curtea de Apel Suceava în vederea obținerii unei soluții de achitare a unei persoane trimise în judecată pentru infracțiunea de refuzul de recoltare a probelor biologice. Ciprian Cotoară a fost arestat săptămâna trecută de Curtea de Apel București și este acuzat de comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Judecătoarea Ana Maria Chirilă a fost și ea arestată preventiv în dosarul privind consumul de droguri și sprijinirea activităților infracționale ale unor traficanți de droguri. Parchetul General a anunțat, în 12 octombrie, reținerea judecătoarei, care este cercetată pentru folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, favorizarea infractorului, luare de mită, complicitate de trafic de influență, deținere de droguri pentru consum în formă continuată, punerea la dispoziție a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri.

Între altele, judecătoarea e acuzată că a avertizat persoane cercetate de DIICOT că sunt vizate de măsuri de supraveghere tehnică sau percheziții.

Procurorii susțin că în perioada 2020-2023, judecătoarea Ana Maria Chirilă, de la Tribunalul Suceava, ar fi primit ca mită bani, bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție, produse alimentare și altele, în legătură cu măsurile dispuse și hotărârile pronunțate într-o cauză instrumentată de DIICOT.

În acest dosar este arestată și o a treia persoană. Este vorba de Mihai Pînzari, zis ”Tonici”, care este acuzat de comiterea infracțiunilor de dare de mită, respectiv complicitate la infracțiunea de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

”Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că inculpatul a promis, oferit și remis foloase necuvenite inculpatei menționate anterior, în scopul obținerii unor hotărâri favorabile într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă și lipsire de libertate. Totodată, s-a reţinut că inculpatul, prin promisiunea  implicită a remiterii unor sume de bani sau de alte foloase materiale, a încurajat-o pe inculpata mai sus menţionată să continue să divulge informaţii nedestinate publicităţii sau să permită accesul la astfel de informaţii privind anchetele aflate în desfăşurare în domeniul contrabandei cu ţigări sau a traficului de droguri”, se mai arată în referatul privind propunerea de arestare preventivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iubitul judecătoarei de la Tribunalul Suceava, arestată pentru mai multe acuzații, rămâne și el după gratii.
 Vizualizări articol: 1525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Iubitul judecătoarei de la Tribunalul Suceava, arestată pentru mai multe acuzații, rămâne și el după gratii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei