Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 251 (8475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Bursă postdoctorală în Germania pentru conf. univ. dr. Ionuț Vlădescu

Miercuri, 25 Octombrie 2023 (16:10:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Prof. dr. Ionuț Vlădescu, care predă la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, va urma, în perioada noiembrie 2023 - ianuarie 2024, un stagiu de pregătire la Facultatea de Teologie și la Institutul de Didactică și Pedagogie al Universităţii Catolice Eichstadt – Ingolstadt (Germania).

Este vorba de o nouă „punte interdisciplinară teologie-filozofie-pedagogie”, bursă postdoctorală, pentru conf. univ. dr. Ionuț Vlădescu, cadru didactic universitar la Universitatea Danubius din Galați.

Cercetarea și documentarea se vor face pe o temă de importanță majoră pentru literatura teologică: „Timp și veșnicie în spațiul teologiei catolice și ortodoxe, ca verigă interdisciplinară în spațiul teologic și filosofic”.

La această temă cu profil teologic și filozofic se va adăuga tema de cercetare postdoctorală în științele educației: „Managementul implementării programelor educaționale extrașcolare din România în perioada pandemiei de Covid 19”.

Prof. dr. Ionuț Vlădescu ne-a spus că această bursă în Germania a fost oferită de Conferința Episcopilor Catolici din Germania din Landul Bavarez de Nord, în urma unui examen foarte riguros de limbă și doctrină. Bursa postdoctorală se înscrie în palmaresul de valoare al profesorilor universitari suceveni, reprezentând o recunoaștere a activității științifice depuse de profesor Ionuț Vlădescu în spațiul cercetării interdisciplinare, dar și în zona colaborării științifice instituționale și interconfesionale. După stagiul de pregătire de trei luni din Germani, pentru prof. Ionuț Vlădescu urmează un stagiu de patru luni ca profesor visiting la Facultatea de Teologie din Oxford.

 

·        „Educaţia religioasă ieri, astăzi şi mâine. Misiunea Educației Bisericii în școlile publice din Germania și România”

 

Tema transdisciplinarității în sfera disciplinelor religioase și a pedagogiei comparate multiculturale, cercetarea în spațiul religiei și științei în planul interconfesional au reprezentat o preocupare constantă a cadrului didactic sucevean de-a lungul timpului, astfel că a parcurs mai multe stagii de cercetare la instituții de prestigiu precum: Institutul Ecumenic Tantur Jerusalem din Israel, Institutul Bisericii Răsăritene (Ostkirchliches Institut), Regensburg din Germania, Institutul Saint Georges din Ierusalim, Facultatea de Teologie Evanghelica a Universității din Viena.

Pe de altă parte, ne-a spus profesorul Vlădescu, implementarea programelor extrașcolare în perioada pandemiei de Covid este o temă de maximă actualitate, fiind necesară o diagnoză a reactivității în plan școlar la situația pandemică, modul cum învățământul românesc a găsit resursele și direcțiile necesare pentru a oferi o educație de calitate în perioada pandemiei, dar și modul cum au funcționat activitățile extrașcolare în condiții de izolare socială și reglementări sanitare stricte.

În zona pedagogiei, profesorul Vlădescu are o bogată expertiză, fiind doctor în științele educației și având o experiență profesională variată în mai multe instituții de învățământ superior românesc, pe mai multe discipline, precum: psihologie educaţională; psihopedagogia persoanelor cu dizabilităţi; introducere în studiul psihologiei sociale; didactica religiei; istoria învățământului românesc; pedagogie socială; gândirea socială a Bisericii; pedagogia învățământului primar și preșcolar; psihopedagogia jocului; psihologia religiei; filosofia religiei; metodologia cercetării în pedagogie; consiliere educațională; teoria evaluării; educație interculturală.

În această zonă a provocărilor educației, prof. dr. Ionuț Vlădescu a contribuit și cu o temă de cercetare transculturală: „Educaţia religioasă ieri, astăzi şi mâine. Misiunea Educației Bisericii în școlile publice din Germania și România”, sub directa îndrumare a prof. univ. dr. Michael Fricke, de la Institutul fur Evanghelische Theologie Lehrstuhl fur Religionspadagogik und Didaktik des Religionsunterrichts a Universității din Regensburg.

„Ne bucurăm că instituția noastră poate avea o nouă colaborare de cercetare pe teme de interes transdisciplinar și transcultural și îi urăm succes domnului profesor în activitatea sa. De asemenea, suntem onorați că orașul nostru este reprezentat peste granițele României de oameni competenți, care aduc prestigiu, bucurie, dar și mândrie, atât în mod personal, cât și comunitar. Îl felicităm și noi pe domnul conf. univ. dr. Ionuț Vlădescu și îi urăm succes și realizări depline în munca de cercetare și documentare pe care o va desfășura la Universitatea Eichstadt – Ingolsdat din Germania”, au transmis cadrele didactice de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bursă postdoctorală în Germania pentru conf. univ. dr. Ionuț Vlădescu.
 Vizualizări articol: 730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bursă postdoctorală în Germania pentru conf. univ. dr. Ionuț Vlădescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei