Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 248 (8472)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Polițiștii au continuat seria de confiscări majore de lemn fără proveniență legală

Sâmbătă, 21 Octombrie 2023 (13:35:08)

Polițiștii au continuat acțiunile de control intensificate pe linia depistării afacerilor ilegale cu lemn, atât lemn expediat din depozite cât și prin controale ale mașinilor care transportă lemn în trafic.

După ce imensa cantitate de 538,91 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 260.000 de lei, a fost confiscată în urma unui amplu control la punctele de lucru ale unei firme cu sediul în Liteni, un alt amplu control, derulat în intervalul 17-20 octombrie, pe raza satului Osoi, a dus la depistarea unor noi expedieri de lemn de pe piața neagră.

În baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului Comun de Acţiune “Scutul Pădurii”, polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier si Piscicol, au efectuat verificări la o societate comercială care a expediat material lemnos aferent unor avize de însoțire electronice, emise din platforma primară, constituită și autorizată pe raza satului Osoi, comuna Vulturești. Cu ocazia verificărilor efectuate și din analiza datelor înregistrate in aplicația informatică pe linie de silvicultură SUMAL 2.0., s-a stabilit faptul că in perioada 04.10.–12.10.2023, societatea a expediat cantitatea totală de 121,44 mc material lemnos fără proveniență legală, din depozitele temporare aferent actelor de punere în valoare. Polițiștii au aplicat 2 amenzi, în valoare totală de 30.000 lei, fiind confiscat și lemnul care a mai fost găsit, în timp ce restul cantității a fost confiscată valoric.

• Cazuri în care polițiștii nu s-au mulțumit să verifice doar un aviz și au cerut cubarea lemnului

În paralel, echipajele din trafic au continuat verificarea transporturilor de lemn întâlnire în trafic.

Pe 20 octombrie, un echipaj de la Secția Rurală Vama a oprit pentru control o autoutilitară cu semiremorcă, care se deplasa pe DN 17A, la Vatra Moldoviței.

La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Sadova, care a precizat că transportă buștean gater, specia rășinoase. Șoferul a declarat că deține documente specifice de transport și le-a prezentat la control Polițiștii au constatat suspiciuni cu privire la neconcordanțe între cantitatea de material lemnos încărcată în autoutilitară și remorca și cea menționată în avizele de însoțire aferente. Prin urmare, autoutilitara a fost condusă la Depozitul pentru Bușteni Dragoșa din cadrul Ocolului Silvic Vama, pentru ca transportul să fie cubat.

Ochiul polițiștilor a anticipat corect și a rezultat un total de 7,07 m3 în plus pe ansamblul condus. Șoferul a fost amendat cu 2.000 de lei, pentru transport ilicit de lemn, fiind luată și măsura complementară a confiscării cantității de 7,07 m3, lemn rotund-buștean gater, care a fost predată în custodie la Depozitul Dragoșa de pe raza comunei Frumosu.

• Transport repetat pe același aviz

Un alt caz destul de interesant, de transport repetat pe același aviz, a fost constatat de polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sucevița și ai Secției 3 Poliție Rurală Marginea, care, pe 10 octombrie, în jurul orei 14.30, au oprit pentru pentru control o autoutilitară cu lemn care se deplasa pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița. După verificarea aplicației SUMAL a rezultat că pentru autoutilitara în cauză există emis aviz de însoțire pentru acea zi, dar cu plecare dimineață, la ora 09.18, pentru cantitatea de 3,20 mc lemn foc foioase și rășinoase.

Polițiștii au avut suspiciuni că este vorba de un transport repetat pe același aviz.

Autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Marginea iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4,47 m.c. lemn foc rășinoase - molid, total diferită față de cea de avizul legal. Șoferul a fost sancționat contravențional și pentru faptul că la momentul controlului nu avea asupra sa documentele personale și pe cele ale autoutilitarei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii au continuat seria de confiscări majore de lemn fără proveniență legală.
 Vizualizări articol: 1085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Polițiștii au continuat seria de confiscări majore de lemn fără proveniență legală5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei