Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 248 (8472)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Prezent la Târgul Mărului

Deputatul Șoldan îi îndeamnă pe suceveni să cumpere de la producătorii locali

Duminică, 22 Octombrie 2023 (14:01:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan i-a îndemnat pe suceveni să cumpere de la producătorii locali, el precizând că aceasta este poate cea mai mare dovadă de patriotism economic local. „Cu siguranță, este cea mai bună metodă de a mânca sănătos, dar și de a veni în sprijinul producătorilor locali și al economiei locale”, a declarat Gheorghe Șoldan, după ce a achiziționat mai multe kilograme de mere de la producătorii prezenți la finalul săptămânii la Târgul Mărului de la Fălticeni. „Am fost la Fălticeni, la Târgul Mărului, eveniment de tradiție ajuns la cea de-a XVIII-a ediție, și m-am bucurat atât de vremea frumoasă, dar și de întâlnirea printre standurile producătorilor cu mulți cunoscuți.  Printre ei și Marius Ion, tânărul antreprenor care s-a întors acasă, după ani de zile petrecuți în străinătate, și care a deschis anul trecut Satul românesc de altădată, la Cornu Luncii.  Am aflat, cu această ocazie, că este pomicultor și are o livadă de aproape șase hectare. Am cumpărat de el câteva kilograme de mere, asigurându-mă mai întâi, telefonic, că nu plec acasă fără soiul preferat al soției”, a spus deputatul social democrat sucevean.

 El a adăugat că l-a bucurat faptul că a văzut că se comercializează și sucul de mere SAFT, care poate fi găsit și în supermarketuri, un suc natural produs de peste 10 ani, la Fălticeni, de familia Onea.

„Din câte știu, ei sunt primii producători care, în 2011-2012, au investit într-o mică fabrică în care să producă suc natural din producția proprie”, a arătat Gheorghe Șoldan. El a ținut să precizeze că de ani de zile, merele din bazinul pomicol Fălticeni au ajuns și în supermarketuri, însă e nevoie ca românii să le aleagă în detrimentul celor din Polonia, Ungaria, Ucraina sau alte țări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Șoldan îi îndeamnă pe suceveni să cumpere de la producătorii locali.
 Vizualizări articol: 330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Șoldan îi îndeamnă pe suceveni să cumpere de la producătorii locali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei