Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 248 (8472)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Haine, încălțăminte și parfumuri ”fake”, confiscate de polițiști din târgul de la Cumpărătura și din bazarul Fălticeni

Duminică, 22 Octombrie 2023 (15:34:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la ”Economic” au descins, sâmbătă, cu mai multe echipaje, la Cumpărătura și în municipiul Fălticeni, având date despre mai multe comercianți de produse contrafăcute.

A fost vorba cu precădere de haine sport care imită mărci de renume, acțiunea având loc în cadrul unei ample acțiuni de protejare a drepturilor de proprietate intelectuală. Au fost confiscate, pe lângă haine, și încălțăminte și parfumuri contrafăcute.

În cadrul acțiunii au fost confiscate în total 123 articole vestimentare, încălțăminte și parfumuri inscripționate cu mărci protejate pe teritoriul României, în valoare de aproape 30.000 lei.

La Târgul auto de la Cumpărătura, polițiștii au identificat un bărbat în vârstă de 54 ani care avea la vânzare obiecte vestimentare inscripționate cu mărci de prestigiu și protejate, fără a deține certificate de calitate sau conformitate. De la acesta au fost ridicate produse în valoare de 6600 lei.

Tot aici, au mai fost confiscate bunuri (în special haine sport) de la un comerciant în vârstă de 25 de ani. De la acesta polițiștii au ridicat marfă evaluată la 5.600 de lei.

Cea mai mare captură a fost făcută din punctul de lucru aparținând unei întreprinderi individuale, situat într-un complex comercial din Fălticeni de unde au fost ridicate mărfuri în valoare de 8.550 lei.

Tot în municipiul Fălticeni a fost identificată o femeie în vârstă de 57 ani, care oferea spre comercializare în incinta bazarului central din Fălticeni, mărfuri contrafăcute în valoare de 4.500 lei. În fine, tot în bazarul Fălticeni, de la un bărbat în vârstă de 53 ani au fost ridicate mai multe produse în valoare de 3.500 lei.

În cazurile de acest gen mărfurile contrafăcute se confiscă și se întocmește dosar penal.

”Persoanele au fost depistate în flagrant în timp ce ofereau spre comercializare produsele, cercetările au fost efectuate la faţa locului şi s-a procedat la ridicarea bunurilor în vederea examinării criminalistice, în cauză fiind întocmite dosare penale, în care urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În cazurile de acest gen se ajunge de obicei la trimiterea în judecată a inculpaților, părți civile în procese fiind marile firme producătoare, reprezentate de case de avocatură din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Haine, încălțăminte și parfumuri ”fake”, confiscate de polițiști din târgul de la Cumpărătura și din bazarul Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Haine, încălțăminte și parfumuri ”fake”, confiscate de polițiști din târgul de la Cumpărătura și din bazarul Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei