Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 221 (8445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Avarie pe magistrala de apă potabilă care alimentează Suceava, Ipotești, Moara și Șcheia

Miercuri, 20 Septembrie 2023 (12:55:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii municipiului Suceava, dar și cei ai comunelor Ipotești, Moara și Șcheia, au rămas fără apă la robinete, de marți noapte, de la ora 24.00.

Problema o reprezintă o avarie la magistrala de apă potabilă din sursa Berchișești, la remedierea căreia se lucrează în cursul zilei de miercuri, 20 septembrie.

 

 

 

„Având în vedere faptul că în noaptea de 19 spre 20 septembrie a apărut o avarie majoră pe conducta magistrală cu diametru de 800 PREMO, la ieșirea din stația Berchișești, prin care se alimentează rezervoarele de apă de la Sf. Ilie, se va întrerupe funcționarea serviciului public de alimentare apă potabilă în data de 20 septembrie 2023, ora 00.00, în municipiul Suceava și comunele Ipotești, Moara și Șcheia. Se estimează că reluarea serviciilor se va face în data de 20.09.2023 în jurul orei 19.00. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și mulțumim pentru înțelegere ”, au transmis reprezentanții ACET Suceava.

 

Instituțiile vitale, precum spitalul, nu au fost afectate, având rezervoare proprii de apă. Din fericire, nici populația Sucevei nu a rămas total fără apă, în anumite zone fiind înregistrată o presiune mai redusă a apei la robinete, în vreme ce în altele apa nu a mai curs la robinete chiar de la primele ore ale dimineții.

Echipele de intervenție au lucrat în timpul nopții și continuau lucrarea și miercuri dimineață, când porțiunea de conductă unde s-a produs avaria era deja dezvelită, iar muncitorii din groapa făcută amplasau cu grijă, în jurul ei, o ”cămășuială” metalică, ce are rol de a stopa pierderile de pe rețea.

”În urma unei căderi de tensiune pe stația de pompare de la Berchișești s-a format o suprapresiune pe conducta de aducțiune, care a cedat în punctul cel mai slab al acesteia, adică spărtura la care se intervine acum.

În 3-4 ore sperăm să rezolvăm spărtura și să începem să dăm drumul la apă, adică să pornim pomparea, să amorsăm conducta și să reîncepem umplerea rezervoarelor de apă care alimentează municipiul Suceava și localitățile din jur”, a explicat Sergiu Horobeț, director de exploatare la ACET.

De altfel, reprezentanții ACET au atras atenția consumatorilor asupra faptului că la reluarea furnizării există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situație în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute și apa să fie utilizată doar în scopuri menajere, până la limpezirea ei.

”Dacă situația persistă, sunați la Dispeceratul ACET SA Suceava, iar o echipă de lucru specializată se va deplasa în zonă pentru a soluționa problema sesizată”, au spus reprezentanții furnizorului de servicii de apă și canalizare.                                                                                                                                        

Rămâne de văzut dacă la remedierea problemei nu vor apărea complicații care să amâne termenul de reluare a furnizării serviciului public de alimentare cu apă potabilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avarie pe magistrala de apă potabilă care alimentează Suceava, Ipotești, Moara și Șcheia.
 Vizualizări articol: 4769 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Avarie pe magistrala de apă potabilă care alimentează Suceava, Ipotești, Moara și Șcheia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei