Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 221 (8445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaștere

Un individ care a intermediat o mită de 700 de euro între un candidat și un examinator s-a confesat la DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ care a intermediat o mită de 700 de euro între un candidat care dorea să obțină permisul de conducere și un examinator de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava s-a confesat procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava. Octavian Traian Grosu și-a recunoscut fapta și a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA. Acest acord a ajuns în instanțele de judecată, iar Tribunalul Suceava a parafat înțelegerea prin care Octavian Traian Grosu a primit o pedeapsă de 2 ani cu suspendare sub supraveghere pentru comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită. Soluția nu este însă definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava. Nu este un caz singular, iar în dosarul ”fabricii de permise” de la Suceava și alți intermediari și-au recunoscut faptele și au dat-o la ”pace” cu procurorii anticorupție. Pe rolul instanțelor de judecată mai sunt alte cinci acorduri de recunoaștere a vinovăției care așteaptă să fie confirmate de judecători, dar sunt și cazuri în care dosarele urmează să fie trimise pentru analiză magistraților.

Octavian Traian Grosu a fost cercetat în megadosarul șpăgilor de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava din care procurorii DNA au trimis deja în judecată zeci de persoane, unele din ele în dosare diferite. Cap de listă este comisarul-șef Radu Obreja, fost șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, care figurează ca inculpat în toate cele cinci dosare care se află deja pe rolul instanțelor de judecată.

”În perioada 7-18 septembrie 2020, inculpatul Obreja Radu, în calitatea menționată mai sus, prin intermediul inculpatului Perijoc Gheorghe Ionel, ar fi primit, cu titlu de mită, de la un număr de 70 de candidați, suma totală de 118.000 euro, pentru a îndeplini un act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv să comunice candidaților răspunsurile corecte aferente examenului teoretic pentru obținerea permisului de conducere sau să permită acestora să pătrundă în sala de examinare cu echipamente tehnice de comunicare ori înregistrare audio/video utilizate.
În perioada 2017-2020, inculpatul Obreja Radu a determinat mai multe persoane din anturajul său (cercetate în prezenta cauză) ca, în scopul ascunderii sau disimulării originii ilicite a sumelor de bani obținute în modalitatea de mai sus, să dețină, să schimbe, să transfere sau să folosească sumele totale de 1.330.000 euro și 246.500 lei. De asemenea, persoanele respective ar fi încheiat acte juridice, în temeiul cărora au achiziționat pe numele lor, dar pentru inculpatul Obreja Radu-Ionuț, mai multe bunuri imobile (terenuri, apartamente, case sau spații comerciale în valoare totală aproximativă de 1.809.465 euro) și bunuri mobile (trei autoturisme, în valoare totală aproximativă de peste 80.000 euro)”, sunt acuzațiile aduse de procurorii DNA Suceava comisarului-șef Radu Obreja în unul din dosarele finalizate cu rechizitoriu de trimitere în judecată.

Mai trebuie menționat că ancheta în acest caz extrem de complex încă nu a fost finalizată și, cel mai probabil, va exista și un al șaselea rechizitoriu de sesizare a instanțelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un individ care a intermediat o mită de 700 de euro între un candidat și un examinator s-a confesat la DNA.
 Vizualizări articol: 1115 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un individ care a intermediat o mită de 700 de euro între un candidat și un examinator s-a confesat la DNA5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei