Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 221 (8445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Construcția unui spital municipal în Suceava, respinsă categoric de primarul Lungu, când nici spitalul județean „nu funcționează la întreaga capacitate”

Miercuri, 20 Septembrie 2023 (13:11:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ideea construirii unui spital municipal în Suceava este respinsă categoric de primarul Ion Lungu, pe motiv că un spital județean bine dotat și funcțional la întreaga capacitate acoperă foarte bine serviciile medicale necesare populației. Întrebat, miercuri, în conferință de presă, când va lua în calcul construirea unui spital municipal, Lungu a răspuns tranșant: „niciodată”.

Printre argumentele invocate de primar pentru a-și susține poziția s-au aflat numărul de locuitori din municipiul reședință de județ – „Suceava nu este un oraș atât de mare”, durata lungă de execuție – „îți trebuie 30 de ani să faci un spital” și criza de personal medical cu care se confruntă toate spitalele din țară, inclusiv Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, care are secții cu deficit de medici și asistenți.

Lungu a subliniat că un spital nu înseamnă doar ziduri, ci și recrutare de personal calificat, iar asta este o problemă pe care majoritatea spitalelor nu au reușit să o rezolve. El a dat ca exemplu situația din municipiul Bacău, unde construcția unui spital municipal a început în urmă cu 16 de ani și nu este încă finalizată.

„La Bacău s-a început acum aproape 20 de ani un spital municipal, care nu este gata nici azi. Nu ne trebuie spital municipal, ne trebuie un spital județean bun, dotat, pe care să-l finanțăm împreună. Când era domnul Tăriceanu prim-ministru, m-a întrebat, că atunci era ușor, <Ioane, vrei spital municipal?>. Am spus nu. La Bacău, domnul Stavarache a zis că face și nu-i gata nici azi. Este clar că o pondere însemnată din pacienții din spitalul județean sunt din municipiul Suceava și tocmai de aceea îl finanțăm și noi”, a spus Lungu.

Din punctul său de vedere, construcția unui spital municipal este „o poveste” în care nu crede, iar managerului Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan cel Nou”, dr. Alexandru Calancea, care susține că orașul are nevoie de spital municipal, i-a transmis să fie realist. „Un spital nu se face pocnind din degete. Hai să fim realiști! Din punctul meu de vedere, ca primar, nu ne trebuie nici un spital municipal. Spitalul pe care îl avem are lipsă de medici, de asistenți, acum ne trebuie alt spital, când nici ăsta nu funcționează la întreaga capacitate”, a declarat primarul, completând ironic pentru susținătorii ideii, că s-au rezolvat toate problemele și asta era singura care rămăsese nesoluționată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Construcția unui spital municipal în Suceava, respinsă categoric de primarul Lungu, când nici spitalul județean „nu funcționează la întreaga capacitate”.
 Vizualizări articol: 1953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Construcția unui spital municipal în Suceava, respinsă categoric de primarul Lungu, când nici spitalul județean „nu funcționează la întreaga capacitate”1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei