Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 221 (8445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani dispune de primul tur ghidat audio din destinația de ecoturism Țara Dornelor

Miercuri, 20 Septembrie 2023 (14:46:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 150 de persoane au participat la Ziua Porților Deschise de la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani din comuna Șaru Dornei. Printre vizitatori s-au numărat localnici, copii de toate vârstele, turiști din alte zone ale județului și din țară, dar și elevi și reprezentanți ai școlilor gimnaziale din Neagra Șarului și Șaru Dornei, Ciocănești, Panaci, Vatra Dornei. De precizat că momentul central al evenimentului a fost lansarea primului tur ghidat audio din destinația de ecoturism Țara Dornelor, disponibil la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani. Acest tur ghidat audio reprezintă o premieră pentru zonă și oferă vizitatorilor o modalitate unică de a explora bogățiile și frumusețile Parcului Național Călimani, printr-o experiență interactivă și educativă. Tururile ghidate audio sunt accesibile grupurilor mici, de până la 10 persoane, care doresc să exploreze traseul din Centrul de Vizitare în ritmul propriu. Acestea au posibilitatea de a selecta informațiile care le interesează prin intermediul unor dispozitive speciale, similare telefoanelor mobile, echipate cu tastatură. Turul ghidat audio are o durată totală de aproximativ 30 de minute și este disponibil în limbile română și engleză, pentru a atrage un public cât mai larg și pentru a oferi o experiență de explorare accesibilă și pentru vizitatorii străini.

Turul a fost realizat cu ajutorul unor profesioniști dedicați. Este vorba despre omul de radio Doru Bighiu, de la Orion Media Vatra Dornei, care a acceptat provocarea înregistrării acestui ghid audio. Partea de text și traducere a turului a fost realizată de Mihaela Dediu, traducător autorizat, cu o experiență de peste 16 ani, inclusiv în colaborarea cu canale de streaming internaționale. Documentarea turului s-a făcut cu sprijinul informațiilor oferite de specialiștii Administrației Parcului Național Călimani.

„În cadrul acestui tur inovator, participanții au fost încântați să descopere și un sertar special, parte integrantă a experienței, care oferă o ascultare inedită a sunetelor animalelor sălbatice din Parcul Național Călimani. Întreaga experiență a fost posibilă datorită proiectului Călătorie Audio la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani, în Țara Dornelor!, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România prin programul Spații Verzi - Arii Naturale Protejate 2023”, au transmis reprezentanții Centrului de Vizitare.

Pe lângă lansarea acestui tur audio, evenimentul a fost marcat și de alte activități, inclusiv un atelier de desen pentru copii, organizat de echipa AS Creativ din Vatra Dornei, unde cei mici și-au putut exprima creativitatea și au realizat opere inspirate din fauna și flora Parcului Național Călimani. În cadrul evenimentului a fost și o tombolă, în urma căreia o elevă a Școlii Gimnaziale Ciocănești a câștigat un tur ghidat gratuit pentru 6 persoane la Tinovul Mic Șaru Dornei, oferit de Administrația Parcului Național Călimani.

Proiectul „Călătorie Audio la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani, în Țara Dornelor!” a fost realizat cu un buget de 42.000 de lei și a avut o durată de implementare de cinci luni, cu termen de încheiere la 29 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani dispune de primul tur ghidat audio din destinația de ecoturism Țara Dornelor.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani dispune de primul tur ghidat audio din destinația de ecoturism Țara Dornelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei