Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 219 (8443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Manifestări dedicate începutului de an şcolar francofon, la Suceava

Luni, 18 Septembrie 2023 (11:47:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Suceava, în perioada 5-24 septembrie 2023, au loc manifestări dedicate începutului de an şcolar francofon. Acțiune sunt organizate de Alianța Franceză din Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Centrul de Reuşită Universitară al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Primăria Suceava şi Asociaţia Club Sportiv Academia de Sport. Manifestările marchează a treia ediţie a evenimentului „La Rentrée francophone à Suceava” (Începutul de an şcolar francofon la Suceava).

În cadrul acestei manifestări dedicate demarării activităţilor francofone şi cursurilor de limba franceză din cadrul Alianţei Franceze din Suceava vor fi organizate mai multe activităţi destinate elevilor şi profesorilor de limba franceză aflaţi în pragul unui nou an şcolar.

Evenimentul a demarat marţi, 5 septembrie, când elevii clasei a V-a - intensiv franceză - de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” au avut ocazia să descopere Alianţa Franceză din Suceava şi o parte din echipa acestei instituţii în cadrul activităţii „Le français sur scène”, coordonată de profesoara Irina Melisch.

„La Rentrée francophone à Suceava” a continuat în zilele de 15 şi 16 septembrie cu un stagiu de formare dedicat profesorilor de limba franceză, care a cuprins două ateliere interactive: un atelier centrat pe competenţa plurilingvă şi interculturală în predarea limbii franceze propus de formatorul internaţional conf. univ. Silvia Guţu, coordonatoarea Centrului Universitar Francofon din Chişinău, Republica Moldova, şi un atelier cu aplicaţii practice referitoare la utilizarea radioului la ora de limbă franceză, coordonat de profesoara Gabriela Mangîr, de la Colegiul Naţional „A.T. Laurian” din Botoşani.

În deschiderea stagiului a intervenit Romain Chrétien, directorul naţional de cursuri şi certificări de la Institutul Francez din România, şi directoarea Alianţei Franceze din Suceava, lector univ. dr. Mariana Şovea, cu prezentări pe tema principalelor proiecte şi evenimente francofone din perioada următoare, precum şi a ofertei de cursuri şi certificări propuse de Alianţa Franceză elevilor şi profesorilor suceveni.

„La Rentrée francophone à Suceava” se va încheia cu participarea la Crosul Sucevei ediţia a VIII-a, organizat de clubul ASC Academia de Sport Suceava, cu sprijinul Primăriei Suceava, activitate care se înscrie în proiectele destinate sportului pe care Alianţa Franceză îşi propune să le promoveze.

Evenimentul „La Rentrée francophone à Suceava”, ediţia a III-a, este dedicat profesorilor de limba franceză, elevilor și studenților care vor sărbători, astfel, într-un mod creativ şi interactiv, începerea unui nou an de studii francofone.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manifestări dedicate începutului de an şcolar francofon, la Suceava.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manifestări dedicate începutului de an şcolar francofon, la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei