Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 216 (8440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Sucevenii pot să petreacă din nou anul acesta la Festivalul Oktoberfest în Est din Gura Humorului

Joi, 14 Septembrie 2023 (21:03:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Atmosfera bavareză a revenit în orașul Gura Humorului, joi, 14 septembrie, odată cu cea de-a treia ediție a Festivalului Oktoberfest în Est. După o pauză de trei ani, Oktoberfest este organizat din nou la Gura Humorului, cu multă veselie, cu multă bere Bermas și mâncăruri și băuturi de bună calitate.

Festivalul a fost deschis de o paradă în care au intrat mașini de epocă și peste 20 de trăsuri în care se aflau gospodari din Bucovina îmbrăcați în costume populare, dar și oameni în costume tradiționale germane. În prima trăsură s-a aflat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, alături de soția sa, Anca Ilca Mureșan, primarul de Gura Humorului, Marius Ursaciuc, și alți primari din județul Suceava. După ce a străbătut străzile orașului, parada s-a oprit în parcul Ariniș, unde se desfășoară ediția de anul acesta a Festivalului Oktoberfest în Est.  

A urmat apoi deschiderea oficială a festivalului, în prezenţa lui Gheorghe Flutur, a lui Marius Ursaciuc, a directoarei Bermas, Elena Anisoi, și a organizatorului Oktoberfest, Bogdan Manea. După discursurile oficialităților, primarul Marius Ursaciuc a dat cep unui imens butoi cu bere, iar în cortul principal a început distracția caracteristică acestui festival.

Evenimentul va dura până duminică, 17 septembrie, și are loc în parcul Ariniș, în zona căsuțelor hobiților, intrarea fiind liberă.

Tot joi, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a transmis: „Au trecut mulți ani de la prima ediție, multe s-au schimbat, însă distracția a rămas aceeaşi. Iar anul acesta lansăm următoarea provocare: să ne întoarcem în timp pentru a ne bucura şi mai tare de prezent. De această dată berea nu vă va face să uiți ce ai făcut la festival, ci dimpotrivă, vă va ajuta să vă amintiți mai multe momente de la edițiile anterioare. Iar unchiul Hans şi cu frumoasele lui nepoate bavareze vă vor ajuta să aveți amintiri noi”.

La ediția de anul acesta, organizatorii festivalului, împreună cu maeştrii berari de la Bermas, le-au pregătit participanților tot felul de surprize, dar și concursuri cu sute de premii. Cei care vor veni la Oktoberfest în Est, pe lângă berea rece, vor avea parte și de alte delicii culinare, cârnați bavarezi, ciolan afumat, păstrăvii la țepușă, pui la rotisor, produse ungureşti şi săseşti, preparate din pește și fructe de mare, clătite şi wafe cu tot felul de umpluturi, hamburgeri americani cu diverse sosuri şi cartofi chips, inelele de ceapă şi popcornul aromat cu caramel, baclavale, turtă dulce, halviță, ciocolată de casă cu ananas sau fistic și diverse sortimente de înghețată. Nu vor lipsi băuturile, la standurile din zona festivalului putându-se servi must proaspăt, pălincă naturală, cocktailuri din băuturi româneşti clasice, respectiv afinată, vişinată şi pălincă.

De precizat că toate bucatele care vor fi servite în cortul oficial şi pe terasele exterioare vor fi pregătite cu trudă şi migală de bucătarii iscusiți ai grupului Sergiana, operatorul oficial food al cortului Oktoberfest.

Anul acesta, festivalul, care are ca promotor firma Bonima, este completat cu Nunta de Aur și Balul Gospodarilor, organizate de Primăria Gura Humorului în cadrul Zilelor Veseliei.

Conform programului transmis de organizatori, pentru ziua de vineri, 15 septembrie, programul va începe de la ora 17.00, cu Hermanstadt 07 Band. Urmează DJ Edelweiss la ora 19.00; 20.00 - Regele Bermas; 20.30 -Welcome Party Tiger Band; 23.00 - DJ Edelweiss & Unchiul Hans. Sâmbătă, 16 septembrie, oaspeților festivalului li se propune pentru ora 12.00 un prânz bavarez cu fanfară și celebrarea nunților de aur. De la ora 16.00 îi pot cunoaște pe copiii talentați ai Humorului, apoi urmează Era Nouă - ora 18.00, Party Tiger Band - 19.00, Regele Bermas - ora 20.00, iar de la 20.30 va fi aleasă Miss Oktoberfest. Concursul este urmat, de la 21.00, de Party Tiger Band, iar de la 23.00, de DJ Edelweiss & Unchiul Hans.

Programul zilei de duminică începe la ora 12.00, cu un prânz bavarez și copiii talentați ai Humorului. În intervalul orar 14.00-19.00 se va desfășura Balul Gospodarilor, cu Călin Brăteanu și Taraful Obcina, Alexandru Brădățan și invitații săi, Andreea Haisan și Paul Ananie. De la 19.00 revin Party Tiger, Regele Bermas – 20.00, Party Tiger Band - 20.30 și DJ Edelweiss & Unchiul Hans, de la ora 22.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii pot să petreacă din nou anul acesta la Festivalul Oktoberfest în Est din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 3247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii pot să petreacă din nou anul acesta la Festivalul Oktoberfest în Est din Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei