Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 216 (8440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salonul Literaturii Române din Bucovina, ediția a XVIII-a, la Biblioteca Bucovinei

Joi, 14 Septembrie 2023 (11:31:24)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, Sala de Artă „Elena Greculesi”, instituție care a împlinit anul acesta 100 de ani de la înființare, va avea loc miercuri, 20 septembrie 2023, începând cu ora 11.00, ediția a XVIII-a a Salonului Literaturii Române din Bucovina. Evenimentul se va desfășura sub semnul aniversării Societății Scriitorilor Bucovineni, care anul acesta împlinește 85 de ani de la înființare.

Invitatul special al acestei ediții va fi prof. univ. dr. Simona Modreanu, directoarea prestigioasei edituri Junimea din Iași. Acțiunea va debuta cu un cuvânt de deschidere al directorului Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș, și o alocuțiune: „Societatea Scriitorilor Bucovineni, la ceas aniversar”, susținută de președintele Societății Scriitorilor Bucovinei, scriitorul Alexandru Ovidiu Vintilă. Va urma „un semnal editorial” al Junimii, prezentat de cunoscuta scriitoare și traducătoare Simona Modreanu, după care Maria Toacă-Andrieș, scriitoare și publicistă, directoarea Bibliotecii Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina „Mihai Eminescu” din Cernăuți, și jurnalista Carolina Jitaru, compozitoare și interpretă, „ne vor pune în temă cu o serie de noutăți de carte din Nordul Bucovinei”, după cum au spus organizatorii. De asemenea, scriitoarea Doina Cernica își va lansa un nou volum, „Țara de Sus, de mai sus”, București, Editura Akakia, 2023. Cartea va fi prezentată de Alis Niculică. La finalul manifestării, va fi lansat cel mai recent număr al revistei „Bucovina literară”. Moderatorul evenimentului va fi scriitorul Alexandru Ovidiu Vintilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salonul Literaturii Române din Bucovina, ediția a XVIII-a, la Biblioteca Bucovinei.
 Vizualizări articol: 847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salonul Literaturii Române din Bucovina, ediția a XVIII-a, la Biblioteca Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei