NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
joi, 14 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 216 (8440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5922 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ministrul Dezvoltării, Adrian Ioan Veștea, vine vineri în vizită de lucru la Suceava

Joi, 14 Septembrie 2023 (13:46:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Dezvoltării, Adrian Ioan Veștea, vine vineri în vizită de lucru în Suceava, a anunțat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Ministrul se va întâlni cu șeful administrației județene la ora 14.00 pentru o ședință de lucru, după care va merge la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și pe șantierul sălii polivalente din municipiul Suceava. Arhiepiscopia derulează un proiect de peste 100 de milioane de lei, de consolidare și reabilitare a ansamblului de clădiri ale Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, în cadrul căruia se află şi Biserica Sfântul Gheorghe, inclusă în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, iar valoarea proiectului de construire a sălii polivalente este de circa 130 de milioane de lei. Ambele proiecte sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții, care la această dată înregistrează întârzieri semnificative la plata lucrărilor.

Președintele Gheorghe Flutur a amintit și alte proiecte finanțate de Ministerul Dezvoltării, printre care cele pentru rețele de gaz metan pentru 22 de primării din județul Suceava, în valoare de 47 de milioane de euro, care s-au alăturat altor 37 de primării care au primit aprobarea încă de anul trecut. Este vorba despre localitățile Vicovu de Sus, Dolhasca, Dumbrăveni, Șcheia, Forăști, Baia, Todirești, Zamostea, Zvoriștea, Stroiești, Ilișești, Voitinel, Capu Câmpului, Valea Moldovei, Bilca, Pătrăuți, Râșca, Mușenița, Bălăceana, Vicovu de Jos, Dolhești și Drăgușeni.

„Doresc să apreciez în primul rând efortul primarilor implicați în aceste proiecte și să mulțumesc în mod public Guvernului României și coaliției de guvernare pentru sprijinirea programelor de asigurare a sursei de energie alternativă pentru încălzirea populației. Această ultimă etapă se adresează în special mediului rural, pentru că sunt 20 de comune și doar două orașe care urmează să beneficieze de gaze naturale. Aș dori să mulțumesc, pentru colaborare bună în coaliția de guvernare și pe plan județean pentru sprijinirea acestor proiecte atât de așteptate de administrația publică locală, în special senatorului Ioan Stan, dar și celorlalți parlamentari care au fost alături de aceste proiecte atât de necesare”, a declarat Flutur.

Pentru rețelele de gaz metan suma întreagă alocată în ultimul an de zile prin programul național de investiții „Anghel Saligny”, pentru 59 de localități (52 de comune și 7 orașe), este de circa 270 milioane de euro și se adresează la circa 25% din populația acestui județ. „Vorbim acum doar de o suplimentare a sumelor inițiale, dar e bine de știut că acest program „Anghel Saligny” a avut două etape, o primă etapă în care au intrat 33 de unități administrativ-teritoriale plus 4 din fonduri europene, iar etapa de astăzi mai prevede 22 de unități administrativ-teritoriale, deci în total 59 de primării”, a mai spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Dezvoltării, Adrian Ioan Veștea, vine vineri în vizită de lucru la Suceava.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Dezvoltării, Adrian Ioan Veștea, vine vineri în vizită de lucru la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei