Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 216 (8440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Refugiu pentru oameni ai străzii, jeg și miros de urină, în stația din centrul orașului care are „printre cele mai frumoase stații de autobuz din Europa”

Joi, 14 Septembrie 2023 (13:13:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Declarația că Suceava are „printre cele mai frumoase stații de transport public local comparativ cu alte orașe mari din Europa”, făcută miercuri de primarul Ion Lungu, a stârnit zâmbete ironice și comentarii acide, mai ales în rândul celor care folosesc frecvent transportul în comun. Și asta deoarece stațiile din centrul municipiului reședință de județ arată deplorabil. Scaunele din stația spre Obcini sunt slinoase și rupte, pe jos băltesc zoaie de la cafele, bere și sucuri, iar pereții poartă urmele afișelor care au fost lipite de-a lungul timpului. Stâlpii de susținere sunt la fel de jegoși ca și restul stației.

Pe partea opusă, în stația spre Burdujeni, situația este la fel: caldarâm slinos, stâlpi mâzgăliți și mizerie pe jos. În ambele stații persistă un iz înțepător de urină. Pe lângă faptul că stațiile sunt soioase, aici își găsesc permanent adăpost oameni ai străzii, iar seara devin loc de întâlnire pentru tineri aspiranți la consacrare în lumea interlopă. Violența verbală și agresivitatea gesturilor lor îi determină pe mulți călători să coboare o stație mai departe, iar pe trecători, să ocolească de la distanță zona.

L-am întrebat pe primarul Ion Lungu dacă știe cât sunt de frumoase și cele două stații din centru orașului și a răspuns că nu doar că știe, dar a și dat dispoziție ca acestea să fie curățate și amenajate „în cel mai scurt timp”.

Însă doar spălatul și schimbarea scaunelor rupte nu vor însemna nimic, dacă administrația și poliția locală nu vor rezolva și problemele care țin de păstrarea curățeniei și siguranța cetățeanului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Refugiu pentru oameni ai străzii, jeg și miros de urină, în stația din centrul orașului care are „printre cele mai frumoase stații de autobuz din Europa”.
 Vizualizări articol: 3221 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 13 voturi
Refugiu pentru oameni ai străzii, jeg și miros de urină, în stația din centrul orașului care are „printre cele mai frumoase stații de autobuz din Europa”5.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei